Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Părinţii, înlocuiţi de ChatGPT? Inteligenţa Artificială le va citi poveşti copiilor

Părinţii, înlocuiţi de ChatGPT? Inteligenţa Artificială le va citi poveşti copiilor

calculator

ChatGPT va putea să şi vorbească. Contestatarii se tem chiar că Inteligena Artificială ar putea lua locul părinţilor, la cititul poveştilor.

OpenAI a lansat un update pentru ChatGPT, care îi dă o voce ce poate fi folosită de la cititul poveştilor la dezbateri serioase, politice, între adulţi.

Cum funcţionează sistemul?

Softul nou vine cu cinci glasuri distincte, un melanj între voci masculine și feminine cu accente americane, care se numesc Juniper, Sky, Cove, Ember și Breeze. Asta face ca cele cinci voci între care utilizatorii pot alege să sune cât mai natural.

Şi mai apare o facilitate: utilizatorii vor putea trimite chatbot-ului o imagine şi să pună întrebări legate de conţinutul acesteia. Opţiunea va fi disponibilă pentru cei care plătesc 20 de dolari pe lună pentru abonamentul ChatGPT Plus sau companiilor abonate la planul Enterprise.

Temele se fac deja cu ChatGPT

O problemă pentru profesorii din ziua de azi este să-şi dea seama care texte sunt generate online și care sunt creații proprii ale elevilor.

„E clar că principala problemă în această în rezolvarea acestei situații este formarea oamenilor. Și iarăși revin la subiectul care pe noi ne… sau care nouă ne face mare plăcere să-l pomenim de fiecare dată – finanțările din PNRR.

Avem acolo formare pe competențe digitale pentru 100.000 de profesori. Ca să ne facem o idee ce înseamnă 100.000 de profesori, înseamnă mai mult de jumătate din cei existenți și cred că asta este soluția, să formăm oamenii să încerce să nu trateze inteligența artificială ca pe un inamic și să și-l facă aliat”, a spus Sorin Ion, responsabil cu învățământul preuniversitar, care a adăugat:

„Cum vom face asta? Rămâne de văzut, pentru că, așa cum elevii învață să folosească ChatGPT și știu deja, trebuie să-i învățăm și pe profesori să facă același lucru și, eventual, să și recunoască un text produs de inteligență artificială, ceea ce nu-i deloc ușor”, a adăugat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: