Redactia.ro
Home » Știri » Pârtiile de schi rămân deschise în perioada sărbătorilor, dar cu restricții

Pârtiile de schi rămân deschise în perioada sărbătorilor, dar cu restricții

Raed Arafat a anunțat, joi, după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, că se propune prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând din 14 decembrie. Se vor păstra restricțiile în vigoare, însă, se adaugă o reglementare cu privire la transportul pe cablu pe pârtiile de schi, a adăugat secretarul de stat.

 

Pârtiile de schi rămân deschise

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că vineri, la ora 10.00, va avea loc o ședință de Guvern în care se va aproba hotărârea care preia propunerile Cnsu.

A fost prezentată analiza situaţiei realizată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, bineînţeles, luând în considerare toate aspectele semnalate de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi a fost evaluată situaţia epidemiologică, motiv pentru care propunerea este de prelungire a stării de alertă pe încă 30 de zile, păstrând măsurile existente actualmente, doar la acest moment, adăugând o singură măsură – şi anume organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri”, a declarat Raed Arafat, după ședința CNSU.

Raed Arafat a adăugat că doar zece persoane vor putea fi transportate cu cabina și se impune respectarea măsurilor de distanțare socială și de protecție.

Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că doar zece persoane pot fi transportate cu cabina. Teleschiurile, telescaunele – astea toate vor funcţiona mai departe în condiţii de normalitate. Restul reglementărilor se vor aplica, bineînţeles, la toate entităţile care sunt aflate inclusiv în staţiuni, respectiv restaurante şi alte zone unde pot avea loc activităţi comune ale persoanelor care sunt aflate în zonele respective”, a adăugat șeful DSU, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă pârtiile de schi vor fi deschise pentru toată lumea, Raed Arafat a precizat că vor fi deschise, ,,respectând toate regulile care se aplică în jurul lor”.

Secretarul de stat a subliniat că transportul pe cablu este singurul care nu este reglementat și unde există o posibilitate mai mare de transmitere a virusului, în cazul în care este aglomerat.

,,Deci, astea toate trebuie să fie respectate. Bineînţeles, se adaugă la ele regulile care vor fi adoptate prin ordinul miniştrilor, care stabileşte regulile pentru transportul pe cablu. Este singurul loc care nu e reglementat la acest moment şi unde există posibilitatea de transmitere pe timpul folosirii lui dacă acesta este aglomerat. Dacă reuşim să scădem capacitatea la 50% şi să fie mai puţină lume, şi, bineînţeles, respectând portul măştii şi distanţarea, riscul scade”, a subliniat Raed Arafat.

Pe de altă parte, restricțiile impuse până în acest moment rămân în vigoare, cu excepția închiderii piețelor. Raed Arafat a precizat că ,,a fost stabilită deschiderea acestora în hotărârea de Guvern anterioară celei care urmează să fie emisă mâine”

,,Restul măsurilor rămân valabile – şi anume măsurile care sunt până la incidenţa de 1,5, cele între 1,5 şi 3 şi cele peste 3. Ne vom axa mai departe pe luarea unor măsuri zonale sau locale acolo unde se impune şi unde DSP-urile, împreună cu Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, vin cu propuneri, aceste propuneri vor fi implementate, inclusiv dacă este necesară carantinarea unei localităţi sau unei zone, la propunerea lor”, a adăugat secretarul de stat.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: