Redactia.ro
Home » Sport » Patricia Țig a luat primul titlu WTA! A câștigat turneul de la Istanbul

Patricia Țig a luat primul titlu WTA! A câștigat turneul de la Istanbul

Patricia Tig titlu Istanbul

Patricia Țig a câștigat primul titlu din carieră WTA. Românca s-a impus în fața jucătoarei Eugenie Bouchard în finala de la Istanbul.

Patricia Țig a jucat a treia finală din cariera sa. După un meci extrem de dificil și-a învins adversare în trei seturi, scor 2-6, 6-1, 7-6. Meciul a durat mai bine de două ore și jumătate. În ultimul game, românca a fructificat a 8-a minge de meci.

“O felicit pe Eugenie, a fost o luptă dură, am jucat atât de bine amândouă! Mulțumesc soțului meu și antrenorului meu, Răzvan Sabău, sper să-mi stapânesc emoțiile! A fost alături de mine indiferent de situație. O să revin și anul următor”, a declarat Patricia Țig, după meciul de la Istanbul.

Patricia Țig, în primele 60 de jucătoare

După ce a câștigat turneul din Turcia, jucătoarea de 26 de ani va primi 280 de puncte și urcă în primele 60 de jucătoare ale lumii. Mai exact va ocupa locul 58 WTA, și este următoarea jucătoare din România după Simona Halep în ierarhia mondială. A primit și un cec în valoare de 25 de mii de dolari.
Patricia Țig a jucat prima sa finală la un turneu WTA, în urmă cu 5 ani la Baku. Atunci, a învins-o în semifinală pe favorita numărul 1 a turneului, rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova. În finală, Patricia a pierdut în 3 seturi în fața rusoaicei Margarita Gasparyan. Anul trecut a jucat și finala turneului WTA BRD Bucharest Open. A pierdut însă, în fața Elenei Rybakina din Kazahstan, scor 2-6, 0-6. Patricia Țig a cucerit primul trofeu WTA din carieră la Karlsruhe, la turneul care face parte din seria suport WTA 125K în data de 4 august 2019. Din anul 2017 și până în 2019, Patricia nu a mai jucat tenis și a pierdut toate punctele WTA. Ea a luat o pauză după ce a devenit mămică la 24 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: