Redactia.ro
Home » Știri » Patronii de la Colectiv dau în vileag vinovații de tragedie. Cine a ales bureții de pe stâlp care au ars ca o torță

Patronii de la Colectiv dau în vileag vinovații de tragedie. Cine a ales bureții de pe stâlp care au ars ca o torță

Patronii de la Colectiv dau în vileag vinovații de tragedie.

La aproape cinci ani de la tragedia care a ucis 65 de persoane, foștii administratori de la Clubul Colectiv au vorbit într-un interviu documentar despre modul în care clubul funcționa și cauzele care au dus la producerea incendiului din octombrie 2015.

Documentarul intitulat „Colectiv – negru pe alb” arată în cele peste 60 de minute răspunsurile la întrebările care au apărut în legătură cu funcționarea nelegală a clubului.

Patronii de la Colectiv dau în vileag vinovații de tragedie. Cine a ales bureții de pe stâlp care au ars ca o torță

Foștii administratori ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Costin Mincu și Cătălin Ganea au vorbit într-un documentar postat pe Youtube despre problemele care au declanșat incendiul care a ucis 65 de persoane în 30 octombrie 2015.

În materialul video, de minimul 60 de minute, cei trei patroni susțin, cu ajutorul documentelor, că instituțiile responsabile cu ancheta au trecut cu vederea mai multe probleme relevante, care au dus ulterior la izbucnirea unui incendiu devastator.

Ce spunea specialistul despre buretele antifonic?

Astfel, administratorii subliniează rolul pe care constructorul care a renovat clubul, înainte ca acesta să fie dat în deschidere. Potrivit actelor, specialistul care le-a recomandat celor trei administratori materialele pentru antifonarea spațiului, destinat muzicii live, a asigurat că bureții sunt cea mai bună investiție, deși, aceștia prin producție, erau destinați manufacturii de tapițerii.

Aceste renovări nu au fost făcute de noi, așa cum se crede greșit despre noi și acum, ci de o firmă autorizată de construcții”, spune Costin Mincu. „Am găsit această firmă pe internet, căutând o firmă cu experiență în domeniul renovărilor de club”, adaugă Alin Anastasescu. „Acest constructor avea un portofoliu impresionant. Așa cum apare din facturi, el este cel care realizează toate lucrările de renovare”, completează Costin Mincu.

Conform informațiilor oferite de patronii clubului, cei care s-au ocupat de montarea artificiilor sunt Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity și Adrian Rugină.

Reamintim că în noaptea de 30 octombrie 2015, a avut loc un incendiu devastator la clubul Colectiv, situat în sectorul 4 al Capitalei într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incediul s-a produs în timpul unui concert live al trupei rock Goodbye to Gravity, în urma căruia 27 de persoane au decedat la fața locului, iar în săptămânile ce au urmat, au decedat alte 33 de persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: