Redactia.ro
Home » Știri » Dosarul Colectiv. Declaratia lui Piedone în fața instanței: Dacă în club erau și copiii mei aș fi spus la fel, că nu am greșit

Dosarul Colectiv. Declaratia lui Piedone în fața instanței: Dacă în club erau și copiii mei aș fi spus la fel, că nu am greșit

Dosarul Colectiv. Declaratia lui Piedone în fața instanței:Dacă în club erau și copiii mei aș fi spus la fel, că nu am greșit

Declaratia lui Piedone. Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a declarat, luni seara, în fața judecătorului, în dosarul Coelctiv, că dacă în seara tragicului eveniment, copiii lui se aflau în club, ar fi spus la fel ca și acum, și anume că nu este vinovat.

 Declaratia lui Piedone în fața instanței:Dacă în club erau și copiii mei aș fi spus la fel, că nu am greșit

Cristian Popescu Piedone a fost luni la Tribunalul București, la audierea în dosarul Colectiv.

Potrivit Mediafax, în fața instanței, fostul primar al Sectorului 4 a spus că dacă în clubul groazei se aflau și copiii lui, ar fi data același răspuns și anume că nu a greșit. Piedone este acuzat de abuz în serviciu în cazul Colectiv. Reprezentantul Ministerului Public a cerut pedeapsa maximă pentru fostul edil, care este de 15 ani.

În educația pe care am primit-o am învățat să spun adevărul, să nu mint și să recunosc unde am greșit. Am spus adevărul nu am ce să recunosc pentru că în situația de față nu am greșit cu nimic. Dacă în seara aceea se aflau copiii mei, la fel v-aș fi spus, că nu am greșit. Dacă cineva mă consideră vinovat, să îi considere și pe cei 300 de primari care au semnal la fel ca mine„, a precizat fostul primar al Sectorului 4.

Declaratia lui Piedone. Pedeapsă maximă de 15 ani pentru fostul edil

Procurorii au cerut luni, la dezbaterile din dosarul Colectiv de la Tribunalul București, pedeapsa orientată spre maximum pentru Cristian Popescu Piedone și pentru alte foste angajate ale Primăriei Sectorului 4. Fostul edil împreună cu angajații sunt acuzați de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu. Pedeapsa maximă este de 15 ani.

Audierile continuă miercuri la Tribunalul București

Dosarul Colectiv înaintează greu spre final. Inițial acesta și-a început jduecata la Judecătoria Sectorului 4, unde vreme de câteva termene bune s-a discutat despre competența instanței. Spre final, s-a decis declinarea competenței către Tribunalul București.

În dosarul Colectiv, au mai fost trimiși în judecată pompierii Antonina Radu și George Petrică Matei, fiind acuzați că știau că acel club funcționa fără autorizații de securitate la incendii și nu au luat măsuri.

Pirotehnistul din clubul groazei a pledat nevinovat

Pirotehnistul care s-a ocupat de montarea artificiilor din Clubul Colectiv, a fost audiat astăzi în dosarul Colectic. Acesta a declarat în fața instanței că incendiul putea fi evitat dacă stingătorul din club mergea.

Acesta a precizat că avea voie, ca priotehnist, să monteze efecte pirotehnice atât înh spații exterioare, cât și în spații interioare.

Am aflat de evenimentul de la Colectiv. Niță mi-a spus că Adrian Rugină a solicitat jeturi de CO2 la Colectiv. Eu nu am avut discuție cu Rugină. Joi seară a fost o mică ședință la firmă, mi s-a spus că sunt șanse de 505 să montăm și articole pirotehnice. A doua zi, m-a sunat doamna Niță și mi-a spus că vom monta și artificii„ a declarat pirotehnistul.

Citeste si:Cutremur devastator în Albania. Peste 100 de persoane au fost rănite

Etichete: