Redactia.ro
Home » Știri » Paul Burcă, elevul din Suceava care s-a calificat la multe olimpiade. De ce nu le poate onora pe toate

Paul Burcă, elevul din Suceava care s-a calificat la multe olimpiade. De ce nu le poate onora pe toate

Elevul care nu poate participa la toate olimpiadele. Sursa foto: MONITORUL DE SUCEAVA

Paul Burcă, un elev din Suceava, a reușit să se califice la atât de multe olimpiade încât nu poate participa la toate. Originar din Vatra Dornei, Paul este elev la profilul matematică-informatică și pasiunea sa pentru științele exacte l-au propulsat către cinci calificări în acest an la naționalele de Matematică, Fizică, Informatică, Chimie și Științe ale Pământului. Mai mult, el s-a calificat „accidental” și la Olimpiada de Lingvistică, conform declarațiilor date pentru Monitorul de Suceava.

Va participa doar la patru olimpiade

Paul povestește că încă din clasele mici a fost încurajat să participe la competiții, iar pasiunea sa pentru documentare și fascinația față de canalele Discovery sau National Geographic au contribuit la interesul său ulterior pentru fizică.

Cu toate acestea, din cauza programului competițional încărcat, Paul va participa doar la patru olimpiade din cele pentru care s-a calificat în acest an, renunțând la cele de Informatică și Lingvistică. El a concurat deja la Olimpiada Națională de Matematică săptămâna trecută, la Târgu Mureș, urmând ca în continuare să participe la Fizică în Brașov, Chimie în Buzău și Științe ale Pământului în Arad.

„Olimpiadele nu înseamnă doar competiție în sine, ci și întâlniri cu participanții din alte județe, conexiuni și o experiență completă și foarte bogată”, a adăugat Paul.

Meritul său este remarcabil, iar puțini elevi reușesc să se califice la atât de multe olimpiade într-un singur an. David Turtureanu a fost singurul elev care a reușit această performanță în 2017.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: