Redactia.ro
Home » Știri » Paul Ciuci de la Compact crede că rockul n-o să moară niciodată. Ce număr norocos are artistul

Paul Ciuci de la Compact crede că rockul n-o să moară niciodată. Ce număr norocos are artistul

Paul Ciuci de la Compact este unul dintre cei mai apreciați artiști din România. După aproape 40 de ani pe scenă, Paul Ciuci continuă să fie foarte iubit şi apreciat de public. Are o voce caldă și e un chitarist extrem de talentat, îndrăgit de iubitorii de muzică bună. Artistul crede că rockul n-o să moară niciodată.

Paul Ciuci de la Compact crede că rockul n-o să moară niciodată

Născut în 12 iulie 1956, în Câmpia Turzii (Cluj), a început să cante la 9 ani, când a primit în dar de la mama sa o chitară. A învăţat să cânte singur, după Metoda de chitară Maria Boeru. Nu a fost uşor, dar a meritat – Paul a devenit unul dintre cei mai renumiţi chitarişti din România. Paul şi-a început cariera muzicală în anii ’70, în grupul Telegraf din Turda, care a câştigat, în acea perioadă, numeroase premii în ţară.

La sfârșitul anilor ‘70, la festivalul „Cântarea României”, Paul a fost remarcat de trupa rock Compact Cluj, căreia i s-a alăturat în 1981 şi i-a imprimat stilul ce i-a adus notorietatea.

Într-un interviu pentru Playtech artistul a spus că rockul n-o să moară niciodată.

Paul Ciuci a făcut și încă face istorie în rockul românesc. A început să cânte la nouă ani, când a primit în dar de la mama sa o chitară. N-a fost ușor, dar a devenit unul dintre cei mai buni chitariști din țara noastră.

Paul Ciuci de la Compact a moștenit pasiunea pentru muzică de la mama sa

„Cred că pasiunea pentru muzică am moștenit-o de la mama mea, Maria, care a fost o iubitoare de muzică, mai ales de operă, și a făcut parte și din corul de la acea vreme de la Casa de Cultură din Câmpia Turzii. Ea m-a susținut și a fost cea care la nouă ani mi-a cumpărat chitara pe care am început să cânt. Tot ea a fost și prima care a ascultat cântecele pe care le-am compus. Nu era deloc ușor să o conving de calitatea lor. Îmi spunea mereu: „Lasă-mă să ascult și după aia îți spun ce cred!”, a precizat artistul pentru Playtech.

Care e sursa de inspirație a lui Paul Ciuci de la Compact

„Inspirația este, după părerea mea, o domnișoară foarte capricioasă. Vine când vrea ea, pleacă atunci când dorește și tot ce-ți rămâne de făcut este s-o aștepți răbdător, pentru că sub nicio formă nu poți grăbi lucrurile. Scriu despre fapte și întâmplări care sunt comune tuturor. Scriu despre prietenie, despre dragoste, despre speranță, despărțiri sau bucurii. Lucruri comune fiecăruia dintre noi, lucruri cu care ne întâlnim la un moment dat în viață”, a mai povestit Paul Ciuci.

Semnificația numărului 27 în viața lui Paul Ciuci

Numărul 27 are o importanță deosebită pentru rockerul Paul Ciuci, solistul și chitaristul îndrăgitei trupe Compact, din Cluj.

Paul Ciuci a făcut o postare pe Facebook în care a relatat, pe scurt, de ce este important acest număr pentru el.

Astfel, conform celor postate de rockerul de la Compact, pe 27 a cântat pentru prima oară într-un concert cu trupa Telegraph, prima trupă în care a activat. Tot într-o zi de 27, a dezvăluit Paul Ciuci, s-a născut fiica sa și tot pe 27 este ziua de naștere a mamei sale.

„Salut, prieteni! «27» este o zi si un număr norocos pentru mine. «27» e ziua în care am avut primul concert în anul 1974, cu Telegraph. «27» este ziua de naștere a mamei mele, Maria. «27» este ziua de naștere a fiicei mele, Vanessa. «27» este și prima zi din restul zilelor din viața mea”, a scris membrul trupei Compact în postarea sa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: