Redactia.ro
Home » Știri » Pavel Ciurea, elevul de 18 ani, care a devenit cel mai bun la matematică de pe glob: „Nu am muncit degeaba”

Pavel Ciurea, elevul de 18 ani, care a devenit cel mai bun la matematică de pe glob: „Nu am muncit degeaba”

Pavel Ciurea, un elev de 18 ani din România, a câștigat două medalii de aur consecutive la Olimpiada Internațională de Matematică (IMO), consolidându-și astfel reputația ca unul dintre cei mai buni tineri matematicieni la nivel mondial. În 2023, echipa României, din care a făcut parte, s-a clasat pe locul întâi în Europa și pe locul patru la nivel global​. 

Pavel Ciurea, elevul medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Matematică

Pavel Ciurea a început să participe la concursuri de matematică în timpul școlii generale și a dedicat aproximativ 60 de ore pe săptămână studiului matematicii. Este elev la un liceu privat din București și a subliniat importanța unei educații de calitate, criticând modul în care este predată matematica în România.

El consideră că matematica ar trebui să fie prezentată ca o poveste, mai degrabă decât ca o simplă memorizare a formulilor, ceea ce ar putea atrage mai mulți elevi spre științele exacte​.

Învață și 12 ore pe zi

Adolescentul dedică o parte semnificativă din timpul său studiului, uneori ajungând să învețe până la 12 ore pe zi. Această pasiune pentru matematică a evoluat treptat, iar el a menționat într-un interviu că un moment definitoriu în cariera sa a fost atunci când a început să abordeze matematica nu doar ca pe o materie, ci ca pe o provocare intelectuală fascinantă​, scrie Gândul.ro. 

„Prima oară când am avut o tangență cu matematică a fost în clasele zero-patru. Atunci, am început să rezolv un șir logic sau un puzzle, un cub rubic, un rebus, lucruri obișnuite, dar care îmi plăceau. Mult mai târziu, matematica s-a dovedit pentru mine să fie cam același lucru: un lanț logic de puzzle-uri”, a povestit el.

„Prima și prima oară când am zis că eu o să fac asta și o să dau tot ce pot să fac matematică a fost undeva la final de clasa a V-a, când doamna profesoară din clasa mea, doamna Toboș, a început să mă pregătească dânsa pentru olimpiadă, să facem niște probleme, să mă învețe niște idei.

Și am văzut că îmi place și că sunt dispus să lucrez mult, adică nu părea așa o corvoadă. Și am luat-o pas cu pas. Au început să apară niște concursuri mici, o calificare la olimpiada națională, iar după aceea au venit și rezultatele pe mai departe”, a mai spus adolescentul.

Ce spune despre sistemul educațional din România

Pavel Ciurea consideră că sistemul educațional din România necesită o abordare mai conceptuală în predarea matematicii. El susține că elevii ar trebui să înțeleagă cum să aplice informațiile primite și nu doar să memoreze formule. „Medaliile de la concursuri reprezintă nu doar efortul meu, ci și o confirmare că munca mea va fi răsplătită”, a afirmat el, evidențiind importanța recunoașterii efortului depus​

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: