Redactia.ro
Home » Știri » Pe cine şi ce va cuprinde registrul traficanţilor de droguri din România. Proiect grandios la Ministerul Justiției

Pe cine şi ce va cuprinde registrul traficanţilor de droguri din România. Proiect grandios la Ministerul Justiției

Ministerul Justiţiei doreşte un registru al traficanţilor de droguri din România. Fenomenul consumului şi al distribuirii de substanţe psihoactive a luat amploare în ţara noastră, ba chiar unii ar spune că a scăpat de sub control.

Astfel, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a venit c-o idee. Ea le-a propus colegilor săi din PNL înființarea registrului traficanților de droguri, pe modelul registrului agresorilor sexuali, deoarece arată că astfel de infracțiuni au un grad ridicat de repetabilitate.

Ce va cuprinde registrul traficanţilor de droguri?

Se pare că registrul traficanților de droguri va urma modelul celui care se referă la agresorii sexuali, anunţă Antena 3.

În acest document online la care vo avea acces autorităţile, vor ajunge toți cei prinși cu substanțe interzise, fie automat prin preluarea datelor din cazierul judiciar, fie nominal.

Ce obligaţii vor avea cei nominalizaţi în registru?

  • vor fi obligați să se prezinte la trei luni la poliție și să declare detalii cu privire la activitatea pe care o desfășoară, la persoane cu care locuiesc sau intră în contact sau la locurile pe care le frecventează.
  • dacă doresc să părăsească locuința de domiciliu pentru o perioadă mai lungă de 7 zile vor fi nevoiți să declare acest lucru la poliție.

Această temă, a drogurilor, este una care, din păcate, afectează România la nivel de flagel, dar și întreg mapamondul. Suntem în a doua parte a clasamentului cu privire la fenomenul drogurilor, însă nu ne încălzește cu nimic acest lucru.

În 2010 vorbeam de 6.000 de dosare legate de tematica droguri, în 2015 – 8.700 de dosare, iar anul acesta, în primele opt luni, am avut 20.000 de dosare.

Trebuie puse în context, pentru că DIICOT are 190 de procurori care sunt în problemele acestea legate de criminalitate organizată.

Dacă de mâine acești 190 de procurori nu s-ar mai ocupa de nicio altă infracțiune, ci exclusiv de aceste dosare, tot ar veni 105 dosare pe fiecare procuror, ca atare trebuie să ne ocupăm cu prioritate de dosarele de trafic de droguri, de marile rețele”, a spus Alina Gorghiu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: