Redactia.ro
Home » Știri » Pedepse de până la 7 ani de închisoare pentru cei care agresează animalele

Pedepse de până la 7 ani de închisoare pentru cei care agresează animalele

Pedepse de până la 7 ani de închisoare, asta au decis cei din Camera Deputaţilor printr-un nou proiect ce prevede pedepse şi amenzi dure pentru acţiuni de cruzime împotriva animalelor.

Cresc pedepsele şi amenzile în cazurile de abuz asupra animalelor

Camera Deputaților a adoptat cu hotărâre un nou proiect de lege care mărește limitele pedepselor și amenzilor în cazurile de abuz asupra animalelor, iar în această categorie intră și zoofilia. Legea merge imediat spre promulgare.

Scopul proiectului de act este modificarea și completarea Legii nr. 205/2004, în sensul majorării limitelor specifice ale pedepselor și amenzilor pentru infracțiuni prevăzute în actul normativ de bază.

Prin modificarea actului normativ a fost introdusă o prevedere conform căreia zoofilia este considerată crudă față de animale.
În plus, un animal în situații de urgență este și un animal care a fost rănit, torturat sau supus zoofiliei, precum și un animal care nu primește suficientă hrană și apă, adăpost sau tratament adecvat.

Proiectul de lege presupune sancțiuni grave pentru agresori

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Române care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situaţie de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile sau încredinţarea lui unei asociaţii sau fundaţii de protecţia animalelor care are contract de prestări de servicii medicale veterinare cu un cabinet veterinar înregistrat conform legii”, potrivit propunerii legislative.
Totodată „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă: a) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor; b) despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă în vederea comercializării, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare; c) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă”.
De asemenea „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă: a) folosirea animalelor sălbatice aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole; b) folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situaţii decât pentru imobilizarea acestora; c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive; d) rănirea cu intenţie a animalelor”.

Mai presupune faptul că „va constitui infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani: a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept; b) schingiuirea animalelor; c) organizarea de lupte între animale sau cu animale; d) zoofilia”.

Ce riscă agresorii ca pedeapsă complementară

În cazul unei condamnări definitive, agresorul va avea ca pedeapsă complementară interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă de la un un an, până la 5 ani.

„Nu constituie infracţiune: a) fapta persoanei de rănire sau ucidere a unui animal ca reacţie la atacul acestuia; b) sterilizarea animalelor”, mai indică sursa citată.
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege și merge spre promulgare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: