Redactia.ro
Home » Știri » Pensii mai mari din luna martie! Ce categorii de pensionari vor beneficia de ele

Pensii mai mari din luna martie! Ce categorii de pensionari vor beneficia de ele

Pensii mai mari din luna martie! Ce categorii de pensionari vor beneficia de ele

La începutul acestei primăveri, din luna martie mai exact, mai mulți pensionari de la noi din țară se vor bucura de pensii recalculate, mai mari.

Reprezentanți de la Casa Națională de Pensii a reușit să termine modificarea promisă și așteptată de pensionari de atâta timp. Din păcate însă, nu toți cei ajunși la vârsta de pensie vor avea ocazia să ia mai mulți bani începând cu prima lună de primăvară.

Pensionarii care fac parte din categoriile I și II sunt primii care se vor bucura în acest an de pensii mai mari. Aceste modificări vor fi în mare parte destul de semnificative.

Astfel, unii pensionari care fac parte din prima grupă și au acum 2 000 de lei, din luna martie vor avea în jur de 4 000 de lei. Respectiv, cei care reprezintă cea de a doua grupă și au de asemenea 2 000 de lei, de acum încolo vor avea cu 1 000 de lei mai mult.

De cea mai nouă recalculare a pensiilor se vor bucura atât pensionarii cu dosarele mai vechi cât și cei care urmează să ia abia prima pensie chiar acum în luna martie.

Unele surse din interiorul Minsterului Muncii spun, însă, că nu toți pensionarii care formează grupele I și II de muncă vor avea parte de pensii mai mari.

Cei defavorizați sunt cei care nu au un stagiu de cotizare complet. În acest fel, acești pensionari vor fi nevoiți să se descurce cu o pensie mai mică deocamdată.

Recalcularea pensiilor vine după ce Ministerul Muncii, prin persoana lui Marius Budăi, i-a asigurat în toamna anului trecut pe pensionari că vor primi mai mulți bani, dar i-a și prevenit că acest proces va fi unul care va dura mai multe luni de zile.

Citeşte şi: Recalcularea pensiilor. Cine ar urma să aibă pensii mai mici

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: