Redactia.ro
Home » Știri » Pensiile au fost majorate de la 1 septembrie

Pensiile au fost majorate de la 1 septembrie

Începând de la 1 septembrie , pensiile au fost majorate

Pensiile au fost majorate. Potrivit Ministrul Muncii, de la 1 septembrie cinci milioane de pensii au fost majorate, prin creșterea punctului de pensie la 1.265 de lei.

Pensiile au fost majorate de la 1 septembrie

Marius Budăi, Ministrul Muncii a declarat că de la 1 septembrie, cinci milioane de pensii au fost majorate, prin creșterea punctului de pensie la 1.265 de lei. Creșterea pe care o vor avea pensionarii pe talon va fi de aproximativ 15%.

„Practic, de la data de 1 septembrie, toate cele 5 milioane de pensii care sunt bazate pe contributivitate se majorează în funcţie de valoarea punctului de pensie.  Și anume de la 1.100 de lei la 1.265 de lei. Dar nu uităm de cei mai sărmani dintre pensionari, adică cei care încasează indemnizaţia socială, cea denumită pensie minimă, de la valoarea de 640 la valoarea de 704 lei. Toate pensiile în acest moment sunt recalculate, cupoanele de pensie sunt tipărite. Sunt distribuite către Poşta Română şi primele sume au fost achitate către Poşta Română, şi începând de luni se vor face şi primele plăţi”, a declarat Marius Budăi.

Majorare de 15% „în mână”

Budăi a declarat că majorarea pensiilor va fi de 15% „în mână”. Această majorare a fost stabilită prin Ordonanța 114 și Noua Lege a Pensiilor. De asemenea, ministrul Muncii asigură că există bani la buget pentru această majorare.

În momentul în care noi aprobam şi elaboram în Parlament Legea Pensiilor, ştiţi că se discuta de acele atacuri sucesive la Curtea Constituţională. Iar noi am estimat bine atunci, astfel încât la construcţia bugetului pe anul 2019 am avut baza legală, încât să bugetăm aceste sume. Plăţile se vor face şi nu vom avea sincope până la sfârşitul anului”, precizează Budăi.

Potrivit ministrului, următoarea majorare va avea loc anul viitor, pentru creșterea punctului de pensie de la valoarea de 1.265 la 1.775 de lei de la 1 septembrie 2020.

Citeste si:Dosar de pensie 2019. Când se depune și ce trebuie să conțină

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: