Redactia.ro
Home » Stil de viață » Pensionarii care pot ajunge la suma de 6.100 lei după recalculare. Cum este posibil

Pensionarii care pot ajunge la suma de 6.100 lei după recalculare. Cum este posibil

Pensie de 6100 lei în România.

În contextul reformelor pensionare, un număr mic de pensionari din România, aproximativ 200.000 dintr-un total de 5 milioane, se vor bucura de o pensie considerabil mărită post-recalculare, conform unui raport recent publicat de Newsweek. Un exemplu concret este cazul unui pensionar care, după recalculare, va primi o pensie lunară de 6.100 de lei brut.

Românii care pot lua o pensie de 6.100 lei

Pensionarul în discuție, care a ieșit la pensie în 2020 cu o pensie inițială de 2.700 de lei, a beneficiat de un punctaj mediu anual de 2,1 pe când punctul de pensie era de 1.260 de lei. Cu noile ajustări, punctul de pensie a crescut la 2.054 de lei începând cu 1 ianuarie 2024, iar pensia sa a ajuns la 4.400 de lei.

Recalcularea pensiei i-a adus o creștere substanțială datorată în principal perioadei de muncă în condiții speciale și contribuțiilor mari la sistemul de pensii. Acesta a muncit 36 de ani, din care 4 ani în grupa I de muncă și 18 ani în grupa a II-a. Acest lucru i-a permis acumularea a 70,5 puncte.

În plus, pensionarul a beneficiat de puncte de stabilitate, calculate astfel: 1 an x 0,5 puncte plus 5 ani x 0,75 puncte plus un punct suplimentar, ajungând la un total de 6,25 puncte adăugătoare. Astfel, totalul punctelor sale este de 76,5 puncte.

Vești bune pentru o categorie de pensionari

Cu un punct de pensie de 81 de lei, pensionarul nostru ajunge la o pensie brută de 6.100 de lei. După aplicarea unui impozit de 10% pentru suma ce depășește 2.000 de lei, pensia netă rămâne 5.700 de lei.

Această situație ilustrează efectul combinat al anilor de muncă în condiții speciale, al unui salariu mare și al contribuțiilor consistente la pensie. De asemenea, un indice de corecție mai mic poate aduce creșteri semnificative ale pensiei, conform reformei actuale a sistemului de pensii din România. Aceste schimbări sunt așteptate cu nerăbdare de pensionarii eligibili, majoritatea sperând la îmbunătățiri ale veniturilor lor lunare.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: