Redactia.ro
Home » Știri » Pensionarii care primesc 250 lei în plus în august. Vezi dacă eşti pe listă! Plus o altă surpriză: când intră veniturile luna următoare

Pensionarii care primesc 250 lei în plus în august. Vezi dacă eşti pe listă! Plus o altă surpriză: când intră veniturile luna următoare

Schimbări majore pentru pensionari! Ce se va întâmpla cu taloanele anul acesta

Veşti bune pentru seniorii României! Primesc mai mulţi bani la pensie, în luna august. Concret, veniturile lor vor fi „rotunjite” cu 250 lei. Dar nu pentru toată lumea, ci numai pentru cei cu pensii mai mici sau egale cu 1.700 lei.

Aceștia vor primi 250 de lei în plus la pensia obișnuită, sumă ce reprezintă a patra tranșă de bani acordată prin programul „Sprijin pentru România”, special destinată pentru alimente și mese calde.

Bani pentru categoriile vulnerabile

Această inițiativă guvernamentală are ca scop sprijinirea categoriilor vulnerabile ale societății, asigurându-le resurse suplimentare pentru a face față nevoilor zilnice.

Reamintim: conform calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în anul 2023 se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, o dată la două luni.

Fiecare tranșă are valoarea de 250 de lei, iar a patra tranșă va fi virată pe cardurile pentru alimente în luna august 2023. Până în prezent, pensionarii au primit deja trei tranșe, iar cei care beneficiază de voucherele sociale mai au de încasat 750 de lei în alte trei tranșe, până la sfârșitul anului.

Când vin pensiile în luna august 2023?

Data la care pensionarii români primesc pensia în august 2023 diferă în funcție de modul în care au ales să le fie livrați banii. Astfel, plata drepturilor de pensie pentru luna august prin Poșta Română se face în perioada 1-15, la domiciliul pensionarilor.

Pentru cei care nu sunt găsiți la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În ceea ce privește pensionarii care au ales plata în cont curent sau pe card, aceștia trebuie să știe că pensia pentru luna august va intra pe card în data de 12, cel târziu pe 13.

Cine primeşte vouchere sociale?

Românii care beneficiază de aceste vouchere pentru alimente și mese calde, acordate prin programul „Sprijin pentru România” sunt următorii:

  • pensionarii sistemului public de pensii,
  • cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale
  • beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt: mai mici sau egale cu 1500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1700 lei pentru tranșele din anul 2023.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: