Redactia.ro
Home » Știri » Pentagonul a vorbit despre OZN-uri. „Numărul OZN-urilor a crescut cu 400 în ultimul an”

Pentagonul a vorbit despre OZN-uri. „Numărul OZN-urilor a crescut cu 400 în ultimul an”

O comisie a Camerei Reprezentanților a organizat marți prima audiere publică a Congresului privind obiectele zburătoare neidentificate din mai bine de jumătate de secol, în timp ce oficiali de rang înalt ai Pentagonului au declarat că numărul „fenomenelor aeriene neidentificate” (OZN) raportate de piloți și membri ai serviciilor a crescut la aproximativ 400.

Subsecretarul Apărării pentru Informații și Securitate, Ronald Moultrie, și directorul adjunct al Serviciului de Informații al Marinei, Scott Bray, au depus mărturie în fața unei subcomisii a Camerei Reprezentanților despre modul în care Departamentul Apărării organizează raportările de OZN, după ce un raport cerut de Congres și publicat anul trecut a constatat că majoritatea incidentelor analizate rămân neidentificate.

„OZN-urile sunt inexplicabile, dar sunt reale”

Reprezentantul André Carson, un democrat din Indiana și președinte al Subcomisiei pentru contrainformații, contraterorism și contraproliferare din Camera Reprezentanților, a deschis audierea spunând că OZN-urile „sunt o potențială amenințare la adresa securității naționale și trebuie tratate ca atare”.

„Pentru prea mult timp, stigmatul asociat cu OZN-urile a stat în calea unei bune analize de informații. Piloții au evitat să raporteze sau au fost luați în râs atunci când au făcut acest lucru. Oficialii din cadrul Departamentului Apărării au relegat problema în culise sau au ascuns-o complet sub preș, temându-se de o comunitate de securitate națională sceptică”, a declarat Carson.

„Astăzi, știm mai bine. OZN-urile sunt inexplicabile, este adevărat. Dar ele sunt reale. Ele trebuie să fie investigate. Și orice amenințare pe care o reprezintă trebuie să fie atenuată”.

144 de rapoarte ale OZN-urilor din 2004-2021 sunt un mister

Raportul de anul trecut publicat de Biroul Directorului de Informații Naționale (ODNI) și de Grupul de lucru OZN al Pentagonului nu a găsit nicio dovadă care să sugereze că obiectele sunt extraterestre sau că provin de la un adversar străin – dar raportul nu a putut, de asemenea, să explice cele mai multe dintre obiecte.

Anchetatorii au reușit să identifice unul dintre cele 144 de rapoarte analizate în cadrul studiului lor privind obiectele neidentificate „ca fiind un balon mare, care se dezumfla”. Dar celelalte 143 de rapoarte de OZN-uri din 2004 până în 2021 rămân un mister.

Există puține îndoieli că obiectele neidentificate sunt obiecte reale, oricare ar fi ele, deoarece cel puțin 80 dintre cele 144 de incidente au fost detectate de mai mulți senzori, a constatat raportul.

„OZN-urile reprezintă în mod clar o problemă de siguranță a zborului și poate reprezenta o provocare pentru securitatea națională a SUA”, se arată în raport.

În cadrul părții publice a audierii, care a fost urmată de o sesiune clasificată, Bray a declarat că numărul incidentelor raportate a crescut la aproximativ 400 de la raportul de anul trecut. El a precizat că observațiile sunt „frecvente și continue” și au loc adesea în zonele de antrenament militar sau în alte spații aeriene desemnate.

El a arătat legislatorilor un videoclip al unui UAP observat de un pilot al Marinei în 2021, un „obiect sferic” care „trece rapid pe lângă cabina de pilotaj a aeronavei”.

„Nu am o explicație pentru ceea ce este acest obiect specific”, a spus Bray.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: