Redactia.ro
Home » Știri » Câte milioane de euro cheltuie președintele Iohannis din bani publici pentru a zbura cu avioane private. Costul este de 40 de ori mai mare decât al celorlalți președinți europeni

Câte milioane de euro cheltuie președintele Iohannis din bani publici pentru a zbura cu avioane private. Costul este de 40 de ori mai mare decât al celorlalți președinți europeni

Carmen Iohannis, alte două ținute purtate la Madrid

Cu toate că situația din țara noastră nu pare să fie una roz cuplul prezidențial face aroganță după aroganță. Președintele Iohannis a secretizat aceste documente dar jurnaliștii de investigație l-au demascat. Sume colosale din banii publici sunt investite pentru aroganțe nefondate.

Președintele Iohannis, singurul lider de stat ce a venit cu avion privat la încoronarea Regelui Charles

Presa de investigație pare să stea în coasta președintelui Iohannis. După ce în nenumărate rânduri după ce a fost întrebat de anumite documente secretizate ce ar trebui să fie publice iar acesta a refuzat să răspundă, jurnaliștii au vrut să afle singuri adevărul.

Potrivit celor de la recorder.ro Iohannis a fost singurul șef de stat ce-a ajuns la încoronarea Regelui Charles cu un avion privat. Ceilalți șef de stat au preferat să ia avioane de linie sau cu avioane de stat. Aceștia au contactat conducerea celorlalte țări europene pentru a afla care au fost costurile de deplasare a celorlalți șef de stat.

Au aflat că restul țărilor europene au cheltuit între 400 și 3000 € pentru această deplasare la Londra. Dacă Republica Moldova a cheltuit doar 414,22 euro pentru această deplasare președintele Klaus Iohannis a cheltuit din bugetul de stat nici mai mult nici mai puțin de 85.000€. Alt șef de stat precum cel al Estoniei a cheltuit 2970 €, al Cehiei 1775€, Comisia Europeană 674,25 € si al Letonia 2095,76€.

Președintele Iohannis folosește regulat zborurile private de lux

Dacă la începutul mandatului său președintele Iohannis se deplasa în celelalte state cu firma Tarom treptat a început să călătorească doar cu avioane private. Cu toate că jurnaliștii de la recorder.ro au contactat Administrația Prezidențială pentru a oferii un punct de vedere legat de secretizarea acestor documente aceștia au răspuns de fiecare data ambiguu, lucru care a ridicat și mai multe semne de întrebare.

În urma investigației urmărind site-urile de monitorizare a zborurilor aceștia au aflat că au fost făcute escale nenecesare și neplanificate și de asemenea și șederi mai lungi decât ar fi trebuit. Aceste întârzieri escale sau prelungiri au făcut o “gaură” În bugetul de stat de câteva sute de mii de euro.

Conform informațiilor publice, suma stabilită pentru bugetul 2023 al administrației prezidențiale a fost de peste 25 milioane RON, aproximativ 5 milioane € și a fost deja epuizată in primele 5 luni.

Cât au costat deplasările în Asia și America de sud

Președintele Klaus Iohannis a fost plecat într-un turneu în Asia și conform informațiilor obținute de sumele aeriene cu care a colaborat prețul zborului dus întors a depășit 1.1 milioane de euro. Pentru vizitele din America de sud zborurile s-au ridicat la prețul de 1,2 milioane € conform celor de la recorder.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: