Redactia.ro
Home » Știri » Pericol de explozie la o staţie GPL din Bucureşti. Oamenii, evacuaţi!

Pericol de explozie la o staţie GPL din Bucureşti. Oamenii, evacuaţi!

pompier

A fost pericol de explozie la o staţie GPL din Bucureşti, din cartierul Vitan-Bârzeşti. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate, sâmbătă seară, după ce în urma unui apel la 112 au fost semnalate scurgeri de gaze la o staţie GPL din Sectorul 3, Bucureşti.

Oamenii au zis că stau cu frică de când au văzut ce s-a întâmplat la Crevedia.

S-au deplasat 5 autospeciale cu apă şi spumă

Colonelul Alexandru Precup, inspectorul şef ISU Bucureşti, a declarat că la faţa locului au ajuns 5 autospeciale cu apă şi spumă, precum şi un echipaj de prim ajutor şi o autospecială.

”În prima fază, am făcut un dispozitiv de perdea de apă peste respective butelie de GPL, după care, împreună cu reprezentantul operatorului economic, s-a montat urgent o supapă de siguranţă şi în momentul de faţă nu mai sunt scăpări în atmosferă”, a precizat reprezentantul ISU.

Acesta a precizat că au fost evacuate persoanele aflate într-o sală de sport aflată în proximitatea staţiei GPL, unde se desfăşura un meci de handbal şi 50 de persoane din zonă.

”Nu mai există niciun perico, încercăm acum să vină o autocisternă să facă tranzvazarea gazului”, a mai spus inspectorul şef, el adăugând că pompierii vor rămâne în zonă.

Au montat un robinet de siguranţă

Peste robinetul iniţial a fost montat un robinet de siguranţă iar la ora transmiterii acestei ştiri nu se mai simte miros de gaze. În plus, zona a fost izolată. Măsurătorile făcute arată că nu mai sunt scăpări de gaze.

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a declarat că staţia în care au existat scurgeri de gaze fusese închisă, după ce, în urmă cu trei zile, ISCIR a constatat că amplasamentul actual nu mai respectă amplasamentul iniţial pentru care au fost emise avize.

Alarma a fost dată prin apel al 112 care semnala scurgeri de gaze la o butelie de la o staţie GPL din zona Vitan-Bârzeşti din Sectorul 3, Bucureşti. La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, iar oamenii au fost evacuaţi.

”Scurgerile sunt de la supapă de supraplin, staţia nu funcţiona în ultimele trei zile, iar în acest moment important de spus este că scurgerea a fost oprită şi nu s-au evacuat persoane din locuinţe, s-a izolat doar perimetrul”, a precizat prefectul Capitalei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: