Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Pericol fatal în bradul de Crăciun. Familia abia împodobise pomul, când au văzut ce stătea ascuns acolo: “Pisicile se holbau la ramuri”. VIDEO

Pericol fatal în bradul de Crăciun. Familia abia împodobise pomul, când au văzut ce stătea ascuns acolo: “Pisicile se holbau la ramuri”. VIDEO

În prag de sărbători, o familie a avut parte de clipe de coșmar. În bradul de Crăciun a stat ascuns ore bune un pericol ce le-ar fi putut fi fatal în orice moment.

Și-au dat seama că ceva nu este în regulă abia când au văzut că pisicile lor au încremenit și se holbau la ramuri cu mare atenție. Nu le-a venit să creadă ce stătea ascuns în pom, la doar câteva ore după ce au împodobit bradul.

Pericol fatal în bradul de Crăciun. Familia abia împodobise pomul, când au văzut ce stătea ascuns acolo

După ce a împodobit bradul, familia a observat că pisicile care se holbau la ramurile acestuia. Deși inițial au crezut că este vorba de un șoricel, ce aveau să descopere în pom avea să îi îngrozească.

„Pisicile se uitau la brad, iar soția mea a spus ‘probabil că este un șoarece pe undeva acolo’”, a mărturisit Rob Wild, capul familiei din Africa de Sud, care a avut parte de descoperirea uluitoare din bradul de Crăciun, potrivit CNN.

Nu după mult timp, aveau să descopere că ceva iese din brad. Era vorba despre un boomslang, unul dintre cei mai veninoși șerpi din Africa.

„Nu am știut ce era la momentul respectiv, dar apoi am căutat pe Google ce șerpi sunt în zona noastră și a apărut imediat ca fiind un boomslang. M-am gândit ‘Doamne, acesta este regele tuturor șerpilor veninoși’”, a spus bărbatul, în vârstă de 55 de ani.

Despre Boomslang se știe că este un șarpe destul de liniștit, care nu atacă din prima, dar reprezintă un pericol fatal pentru om. Veninul acestui șarpe pot provoca hemoragii chiar și în cantități mici.

A stat două ore în bradul de Crăciun

Gerrie Heyns, expert în șerpi, a confirmat specia șarpelui când a ajuns la locuința familiei din Robertson, Western Cape. Șarpele din bradul de Crăciun avea o lungime cuprinsă între 1,3 metri și 1,5 metri, a declarat specialistul.

Expertul în șerpi a sfătuit familia să se depărteze de bradul de Crăciun, dar să „stea cu ochii pe șarpe” până ajunge la locație.

″Șarpele a rămas în brad timp de două ore până când am ajuns eu”, a spus Heyns. El a folosit un clește special a-l prinde și pentru a-l așeza pe podea, unde era „mai ușor de manevrat”, a adăugat el.

„Odată ce l-am ținut sub control, familia a venit imediat să vadă șarpele. Acesta nu a încercat să muște sau să fie defensiv pentru că nu i-am dat niciun motiv să o facă. Un moment înfricoșător s-a transformat într-un moment emoționant pentru copii”, a spus Heyns.

Se pare că șarpele ar fi intrat probabil pe proprietate în căutare de hrană, apă și adăpost.

„Probabil că atunci când a văzut prima mișcare a încercat să fugă în cea mai apropiată ascunzătoare care era pomul de Crăciun”, a spus expertul de șerpi, care a mai precizat și că mușcăturile unui boomslang sunt rare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: