Redactia.ro
Home » Știri » Pericolul din spatele cărucioarele de cumpărături din supermarket-uri. Trebuie să ai mare grijă!

Pericolul din spatele cărucioarele de cumpărături din supermarket-uri. Trebuie să ai mare grijă!

În spatele cărucioarelor de cumpărături se ascunde un pericol imens! Nu multă lume se gândește la asta și mulți chiar își țin copiii în acele cărucioare în timp ce cumpără cele necesare. În realitate specialiștii trag un semnal de alarmă! Coșurile de cumpărături sunt un focar de bacterii. Iată ce spun specialiștii.

Pericolul din spatele cărucioarele de cumpărături din supermarket-uri

Coșurile de cumpărături din magazinele alimentare au de 270 de ori mai multe bacterii decât mânerul de toaletă . Un coș de cumpărături bugetar are 8,112 colonii de bacterii pe cm pătrat, în timp ce mânerul toaletei are doar 30 de colonii de bacterii pe cm pătrat. Plasarea copiilor în coșurile de cumpărături a fost implicată recent ca o sursă de infecție cu Salmonella și Campylobacter la copiii mici. Acest studiu a fost realizat pentru a evalua apariția bacteriilor totale, a bacteriilor coliforme și a Escherichia coli pe mânere și scaune ale coșului de cumpărături.

Un total de 85 de coșuri de cumpărături în parcările magazinelor alimentare au fost testate în cinci mari zone metropolitane din Statele Unite. Numărul total de bacterii heterotrofe a fost de 1,1 × 107 pe mâner și pe scaun. Coliformele au fost detectate pe 72% (62) din cărucioare. E. coli a fost identificată pe 18 din 35 de căruțe (51%) pe care a fost efectuată identificarea coliformă, conform researchgate.net.

Ce spun medicii și reprezentanții magazinelor

Deși există un regulament strict prin care angajații supermarketurilor sunt obligați să le dezinfecteze, din cauza fluxului mare de clienți, uneori aceste cărucioare devin un focar de infecție. „(…) angajaţii sunt informaţi ca procesul de curăţare şi igienizare să aibă loc săptămânal. Pe lângă această procedură, coşurile se ingienizează ori de câte ori este nevoie. (…) monitorizăm şi verificăm o dată pe lună acest aspect.”, este răspunsul unei reţelei de magazine.

Putem să facem nişte elemente veziculoase la nivelul mâini. Sau putem face infecţii respiratorii cu colii chiar şi urinare dacă atingem zone cu mâinile murdare.”, a spus Enache Gheorghe, medic primar spitalul de boli infecţioase Victor Babeş.

Este greu să eviți ușile frigiderului din magazinele alimentare, dar dacă mergi în magazinele mari de unde poți cumpăra produse alimentare în vrac, vei fi lovit cu cele mai ridicate niveluri de  bacterii din secțiunea frigorifică. Unul dintre cele mai frecvente tipuri de bacterii găsite pe ușile frigiderelor magazinelor alimentare este rezistent la antibiotice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: