Redactia.ro
Home » Monden » Pericolul la care soții Măruță își expun fiica de 4 ani

Pericolul la care soții Măruță își expun fiica de 4 ani

Tot mai mulți internauți atrag atenția asupra pericolului la care soții Măruță își expun fiica de 4 ani. Se referă, desigur, la expunerea mediatică pe care Eva Maria o are la o vârstă atât de fragedă. Pe lângă emisiunile televizate și concertele la care participă, micuța are acum propriul canal de Youtube pentru care e filmată multe ore pe zi.

Soții Măruță își expun fiica de 4 ani… prea mult

Eva Măruța este, mai nou, protagonista unei emisiuni de pe Youtube, intitulată „Eva Show”. Aceasta deține un canal de Youtube, care a devenit viral în ultimele săptămâni. Filmată în mașină, în timp ce se duce ori se întoarce de la grădiniță, Eva Maria este noua vedetă a familiei.

Numai că internauții trag un semnal de alarmă și reclamă că fetița de doar 4 ani are parte de prea multă expunere la o vârstă atât de fragedă. În pericol ar fi și fratele ei, David Măruță, în vârstă de opt ani. Asta pentru că și el apare în respectivele video-uri postate pe Youtube.

Ce spun specialiștii?

Prezenți pe Youtube, Facebook, Instagram și Tik-Tok, David și Eva Măruță sunt foarte activi în mediul online. Specialiștii spun și ei că nu e tocmai sănătos. Teoria vine chiar din America, unde acest fenomen care ia amploare are un nume: „shareting”. Termenul reprezintă mania părinților de a posta non stop poze ori filmulețe cu copiii lor minori.

Psihologii spun că expunerea atât de mare, la o vârstă atât de fragedă, are un mare impact asupra psihicului minorilor. Dezvoltarea lor, atât emoțională, cât și psihică, e afectată. Pe lângă asta, dependența de online va începe de la o vârstă mult mai fragedă decât cea din anii anteriori.

“Ar trebui să nu punem poze pe internet cu copiii noștri pentru că odată ce-am pus lucruri pe internet, ele nu mai sunt sub controlul nostru. Pentru că ce ni se pare drăguț acum, s-ar putea peste 20 de ani să li se pară lor ridicol (în cel mai bun caz). Pentru că e periculos (pentru copii, pe termen scurt, mediu și și lung), pentru că nu e elegant să ignori dreptul altei persoane la propria imagine. Pentru că îi construiești fără să vrei un întreg profil online care s-ar putea să nu-l bucure când va crește. Pentru că nu e în regulă să iei în numele lui astfel de decizii cu efecte permanente și parțial necunoscute.”, a declarat Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscută sub numele de Prințesa Urbană, pe blogul ei oficial.

Așadar, voi ce spuneți? Greșesc soții Măruță?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: