Redactia.ro
Home » Știri » Persoanele vârstnice vor primi de la Guvern o a 13-a pensie suplimentară. Ministrul de Finanțe a făcut anunțul oficial

Persoanele vârstnice vor primi de la Guvern o a 13-a pensie suplimentară. Ministrul de Finanțe a făcut anunțul oficial

Pensionarii se bucură de la începutul anului 2022 de un sprijin suplimentar din partea Guvernului. Noul buget de stat urmează să fie aprobat în săptămânile ce urmează, iar veniturile care revin vârstnicilor vor fi majorate. Mai mult, Ministru Finanțelor a confirmat că a fost aprobată și cea de-a 13-a pensie suplimentară pentru cei cu venituri prea mici.

De la 1 ianuarie 2022 pensiile vor fi majorate

După ce în ultimele luni s-a discutat despre majorarea salariilor și a pensiilor de la începutul anului 2022, Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a confirmat că veniturile românilor vor fi majorate. Ieri a fost confirmată creșterea noului punct de pensie, precum și valoarea pensiei minime în țara noastră.

Astfel, pensionarii vor primi de la 1 ianuarie 2022 o pensie minimă în valoare de 1.000 de lei, care va fi suplimentată și de un venit menit să-i ajute în această perioadă dificilă pe care o parcurgem.

,,De la 1 ianuarie avem clar, va intra în vigoare noul punct de pensie, la 1.586 de lei, creșterea pensiei minime la 1.000 de lei. Ele intră în vigoare la 1 ianuarie. Forma pe care intră, că va fi Legea bugetului aprobată până atunci, sau dacă nu vom avea OUG care va reglementa aceste lucruri vom vedea zilele următoare”, a declarat Adrian Câciu marți seară.

Persoanele vârstnice vor primi de la Guvern o a 13-a pensie suplimentară

Ministerul Finanțelor a aprobat propunerea pentru cea de-a 13-a pensie anuală în cazul persoanelor cu venituri mici, care urmează să fie primit în luna ianuarie a anului 2022. Valoarea va fi cuprinsă între 1.000 și 1.600 de lei, iar pensionarii se vor putea folosi de acești bani după bunul plac.

Adrian Câciu a explicat că acești bani ar trebui văzuți ca un ajutor și nu ca un venit suplimentar, în contextul lunilor dificile de iarnă. Bătrânii vor putea astfel să treacă mai ușor peste perioada aceasta, în care costul traiului este mult mai ridicat datorită facturilor la energie și încălzire.

,În ianuarie intră acest sprijin temporar, va intra deodată cu pensia în luna ianuarie, va fi doar în luna ianuarie, pentru pensionarii cu venituri între 1.000 și 1.600 de lei. Sprijinul va fi pentru fiecare persoană, pentru ce are nevoie să treacă peste această perioadă. Ar fi incorect să spui că va fi direcționat pe un anumit tip de consum.

Acest sprijin este în plus față de ceea ce înseamnă legea consumatorului vulnerabil, este pentru coșul de consum al pensionarului cu venituri mici. Pot fi folosiți pentru orice, de la medicamente la mâncare. Nu aș privi-o ca pe a 13-a pensie, aș privi-o ca un sprijin temporar pentru persoanele cu venituri mici.”, a declarat ministrul de Finanțe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: