Redactia.ro
Home » Știri » Peștele din Dunăre, periculos pentru sănătate. Poate provoca afecțiuni neurologice și oncologice

Peștele din Dunăre, periculos pentru sănătate. Poate provoca afecțiuni neurologice și oncologice

Peștele din Dunăre, periculos pentru sănătate. Poate provoca afecțiuni neurologice și oncologice

O analiză realizată de cercetătorii Universității „Dunărea de Jos” din Galați a scos la iveală faptul că peştele din Dunăre poate fi periculos pentru organismul uman, deoarece apa este foarte poluată. Astfel, peștele de Dunăre poate provoca afecțiuni neurologice și oncologice. Iată detalii.

Peștele din Dunăre, periculos pentru sănătate. Poate provoca afecțiuni neurologice și oncologice

Peștele din Dunăre poate fi mai periculos decât peştele marin și asta din cauza acumulării de metale grele, susțin cercetătorii Universității „Dunării de Jos” din Galați. Se pare că aceste metale pot provoca probleme neurologice, oncologice și intoxicații grave. De vină este apa foarte poluată, a arătat o analiză realizată de către cercetătorii Universității mai sus menționate. Consumul peştelui de captură, pe termen lung, ar putea fi dăunător din cauza acumulării de metale grele, în special mercur.

Cea mai mare concentraţie de metale grele, cadmiu, nichel, mercur se găsesc în fructele de mare şi peştii care sunt pescuiţi fie în Dunăre, fie în Marea Neagră, a relatat Adevărul. Pe de altă parte, există și varianta, mai bună, a consumului peștilor de crescătorie, deoarece apa trece prin nişte sisteme de filtrare inclusiv biologice. Acest lucru contribuie la reducerea poluanților și a prezenței metalelor grele, conform sursei menționate.

„Concentrația crescută de mercur în sânge crește riscul de leziuni neurologice pe termen lung. Aceste efecte sunt mai pronunțate la copiii care sunt încă în curs de dezvoltare. Metalele grele, în general, cât și microplasticul, se acumulează treptat în organismul uman, iar efectele sunt în general pe termen mediu și lung. Pot apărea în timp și afecțiuni oncologice”.

„Formele severe de intoxicație cu mercur pot necesita terapie de chelare. Acesta este procesul de îndepărtare a mercurului din organe, astfel încât organismul să îl poată elimina. Medicamentele folosite în terapia de chelare se leagă de metalele grele din sânge și apoi sunt eliminate prin urină. Terapia de chelare poate avea la rândul ei anumite riscuri și efecte secundare, așa că este important să prevenim pe cât posibil această acumulare toxică”, a declarat pentru doctorul Alexandru Nechifor pentru adevarul.ro.

Peștele din Dunăre, periculos pentru sănătate. Poate provoca afecțiuni neurologice și oncologice
Foto: CJ Galați
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: