Redactia.ro
Home » Știri » Petra Pintelei, sursă de inspirație pentru oameni. Chiar dacă este nevăzătoare, face față provocărilor de zi cu zi

Petra Pintelei, sursă de inspirație pentru oameni. Chiar dacă este nevăzătoare, face față provocărilor de zi cu zi

Petra Pintelei. Sursă foto: a1.ro

Petra Pintelei, o tânără cu ochi albaștri nevăzători, a devenit o adevărată sursă de inspirație pentru o întreagă țară, reușind să își ducă viața cu brio și să facă față provocărilor de zi cu zi, chiar și în ciuda deficienței sale vizuale. Cu o poveste de viață remarcabilă, Petra a captat inimile multor oameni și a demonstrat că puterea voinței și pasiunea pot depăși orice obstacol.

Născută cu atrofiere de nerv optic și degenerescență retiniană, Petra poate vedea doar 5% din capacitatea normală. Cu toate acestea, viața ei este una activă și plină de realizări. Zilnic, Petra merge la serviciu, circulă cu metroul, are o relație de iubire, se machiază și practică chiar și activități sportive la sală.

Petra vorbește șase limbi străine

„De mică m-au fascinat sunetele. Eu sunt nevăzătoare din naștere. Simțul auditiv a preluat foarte mult din ce văzul trebuia să-mi ofere. Și atunci sunetele diferite, mai ales cele ale limbilor străine și muzica au fost lumea mea de imaginație, de joacă, de împlinirea dorințelor.

Și am făcut cursuri de limbi străine. Mama mea a văzut că am acest potențial de a învăța și m-a expus limbilor străine. Am învățat să mă exprim mai ușor pentru că le-am învățat de copil”, a mărturisit Petra Pintelei în cadrul unui podcast.

Ceea ce impresionează și mai mult este abilitatea lui Petra de a vorbi șase limbi străine: engleză, spaniolă, rusă, turcă, portugheză și franceză. Această capacitate extraordinară a fost dezvoltată încă din copilărie, atunci când fascinația pentru sunete și muzică a devenit o lume de imaginație și joacă pentru ea. Petra și-a dezvoltat simțul auditiv și a învățat să se exprime mai ușor prin intermediul limbilor străine.

 Este angajată în cadrul Ministerului Muncii

Petra lucrează cu pasiune în cadrul Ministerului Muncii, la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități. Acest lucru este o dovadă a dorinței sale de a fi independentă și de a-și trăi viața cu toate provocările și încercările. Zilnic, se ocupă de tot ceea ce înseamnă informații în domeniul persoanelor cu dizabilități, proiecte sociale și drepturi, lucrând pe calculator și folosind diverse tehnologii adaptate nevoilor sale.

„Eu am dorit să fiu o persoană independentă. Acest lucru nu înseamnă, ca nevăzător, să mergi pe stradă cu un baston alb. A fi independent înseamnă a-ți trăi viața cu toate provocările și încercările. O zi tipică din viața mea arată așa: mă trezesc, îmi fac rutina și mă pregătesc pentru muncă. Eu sunt angajată, lucrez în Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități din cadrul Ministerului Muncii. Sunt funcționar public.

Pe scurt asta înseamnă că fac hârtii, pe larg înseamnă că mă ocup de tot ceea ce înseamnă informații în domeniul persoanelor cu dizabilități, proiecte sociale, informații despre lege, drepturi etc. Lucrez pe calculator. Mă duc cu metroul la muncă.

Merg cu un baston alb care și vibrează. Am și un GPS și mă mai orientez așa. De asemenea, am colegi cu care îmi coordonez drumul și ne găsim pe la metrou și mergem împreună. Merg și la sală. Iubesc mișcarea”, a mai spus Petra Pintelei.

Cu un program zilnic bine stabilit, Petra se trezește, își face rutina și se pregătește pentru muncă. Utilizând un baston alb care vibrează și un GPS pentru orientare, își face drumul cu metroul spre locul de muncă. De asemenea, merge la sală și iubește mișcarea, demonstrând că nu există limite atunci când vine vorba de pasiune și determinare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: