Redactia.ro
Home » Monden » Petrică Mîțu Stoian, acuzat de furt intelectual. Artistul este citat la tribunal după moarte

Petrică Mîțu Stoian, acuzat de furt intelectual. Artistul este citat la tribunal după moarte

Petrică Mîțu Stoian, acuzat de furt intelectual

Petrică Mîțu Stoian, acuzat de furt intelectual. Interpretul de muzică populară s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani, iar în urmă cu două zile a fost înmormântat. Cu toate astea, Petrică Mîțu Stoian este citat într-un proces, în care este acuzat de furt intelectual. Cum este posibil așa ceva?

Petrică Mîțu Stoian, acuzat de furt intelectual. Artistul este citat la tribunal după moarte

Petrică Mîțu Stoian, acuzat de furt intelectual. Moartea interpretului de muzică populară a picat ca un trăsnet în rândul artiștilor, și nu numai. Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață sâmbătă, 6 noiembrie, la vârsta de 61 de ani. Artistul a fost înmormântat miercuri, la cimitirul din Craiova, fiind condus pe ultimul drum de familie, apropiați și fani. După moartea artistului, au ieșit la iveală informații absolut șocante.

Potrivit Wowbiz, regretatul artist avea probleme cu legea, fiind citat într-un proces, în care este acuzat de furt intelectual, aflat pe rolul Tribunalului Dolj. În 2012, Petrică Mîțu Stoian ar fi fost dat în judecată de către un compozitor pentru una din piesele pe care acesta le-ar fi cântat pe la diferite evenimente la care a participat. Vasilică Gunță, l-ar fi dar în judecată pe regretatul solist în 2012, iar obiectul procesului sunt ”drepturile de autor și drepturi conexe”. Litigiul nu s-a stins nici până în ziua de astăzi, dosarul existând la Tribunalul Dolj.

Dosarul a început în 2012, dar nu s-a ajuns la nicio concluzie. La 6 ani de la procedura de declanșare a procesului, în 2018, magistrații au încercat să închidă cauza, dar nici atunci nu s-a rezolvat. Astfel, aceștia au luat decizia de a prelungi termenele până în 2021, iar termenul este peste câteva zile. Așadar, conform legislației, în aceste cazuri, drepturile de autor trec către rudele de gradul întâi. Astfel că procesul, în care în care reclamantul dorește, se poate prelungi și ar putea fi chemate în instanță rudele artistului.

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață

Petrică Mîțu Stoian a murit în urma unor complicații de sănătate, după ce făcuse un tratament hiperbaric la o clinică privată din Caraș-Severin. Sâmbătă dimineață, artistul a fost transportat de urgență la spitalul de Urgență din Reșița, iar medicii de la secția de ATI au făcut tot ce au putut pentru a-i salva viața, dar organismul artistului era extrem de afectat. La 24 de ore de la pronunțarea decesului, sora lui Petrică Mîțu Stoian a cerut autopsia acestuia, iar procurorii s-au autosesizat în această cauză, având suspiciuni de omor din culpă. Clinica privată unde a fost internat artistul, se pare că are mai multe nereguli, inclusiv în ceea ce-l privește pe medicul care s-a ocupat de tratamentul la care a fost supus interpretul de muzică populară.

Procurorii nu au dat nici până la acest moment nicio decizie, urmând ca specialiștii să-i investigheze pe medicii care s-au ocupat de tratamentul artistului. Petrică Mîțu Stoian a fost înmormântat miercuri, 9 noiembrie, în localitatea natală. Acesta a fost condus pe ultimul drum de familie și prietenii apropiați și cei care l-au cunoscut.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: