Redactia.ro
Home » Sport » Pierdere uriașă pentru lumea atletismului. Mihaela Peneș a plecat dintre noi

Pierdere uriașă pentru lumea atletismului. Mihaela Peneș a plecat dintre noi

Sportul românesc a pierdut o legendă. Mihaela Peneș, una dintre cele mai mari atlete ale României, s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani. Trista veste a fost anunțată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina sa oficială de Facebook.

Mihaela Peneș s-a născut pe 22 iulie 1947, la București, și a devenit cunoscută la nivel mondial pentru performanțele sale excepționale în aruncarea suliței. La doar 17 ani, a uimit lumea sportului atunci când a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964. Această realizare remarcabilă a transformat-o într-un simbol al sportului românesc.

Cariera sa strălucită nu s-a oprit aici. În 1966, Mihaela Peneș a devenit vicecampioană europeană, iar doi ani mai târziu, la Jocurile Olimpice de la Ciudad de Mexico din 1968, a câștigat medalia de bronz. De asemenea, a cucerit aurul la Universiada din 1965, confirmându-și astfel statutul de atletă de top.

În perioada 1965-1968, Mihaela Peneș a dominat competițiile naționale, devenind campioană națională la aruncarea suliței. După încheierea carierei sale sportive, a continuat să contribuie la dezvoltarea atletismului românesc, activând ca antrenor și ulterior ca oficial în cadrul Federației Române de Atletism.

Mihaela Peneș rămâne o figură emblematică în istoria sportului românesc, iar moștenirea sa va continua să inspire generațiile viitoare de atleți. Dispariția sa reprezintă o mare pierdere pentru întreaga comunitate sportivă din România.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect