Redactia.ro
Home » Știri » Piesa de la autovehicule care se strică cel mai ușor iarna. Cum să o întreții

Piesa de la autovehicule care se strică cel mai ușor iarna. Cum să o întreții

Piesa de la autovehicule care se strică cel mai ușor iarna. Cum să o întreții

Iată piesa de la autovehicule care se strică cel mai ușor iarna, ce trebuie să știi despre ea și cum să o întreții, ca să nu ai probleme.

Piesa de la autovehicule care se strică cel mai ușor iarna. Cum să o întreții

Iarna nu e deloc un anotimp preferat de șoferi. Cu drumuri înzăpezite și temperaturi foarte scăzute, au deseori probleme cu pornirea mașinii dimineața și nu numai, parbrizurile sunt înghețate, trebuie să își pună anvelopele pentru iarna – și tot așa, iată doar câteva dintre probleme.

În ceea ce privește componența unei mașini, proprietarii trebuie să acorde o atenție deosebită bateriei auto. Întreținerea ei, calitatea, vremea la care a fost expusă, tipul de traseu obișnuit al vehiculului, dar și obiceiurile de conducere îi pot scurta durata de viață.

Exista câteva sfaturi în acest sens. În primul rând, un șofer ar trebui să verifice în mod regulat starea bateriei nu numai „la ochi”, ci și într-un atelier auto, folosind echipament de diagnostic profesional.

Ce mai puteți să faceți este să recurgeți la curătarea exterioara a bateriei si a bornelor, ceea ce impiedica descarcarile electrice nedorite ca urmare a contactului cu mizeria. Folositi o perie speciala pentru a indeparta murdaria, de preferat, scrie motointegrator.com. Problema e ca nu numai bateria poate fi contaminata, ci si clema si bornele, așa că trebuie să faceți ceva și în acel caz.

In cazul in care utilizarea masinii se face rareori, pentru repornire ar trebui sa scoateți bateria din masina si sa fie pusa intr-un loc uscat si cald, unde fenomenul de auto-descarcare este redus la minimum. In astfel de conditii, daca placile bateriei nu sunt sulfate, acesteia i se va fi pastrat proprietatile, conform sursei menționate mai sus.

Totodată, specialiștii recomandă să verificați bateria auto cel puțin la fiecare 10.000 de kilometri, pentru a vedea eventualele probleme. Mai mult decât atât, durata de viață utilă a bateriei variază între 3 și 5 ani, ceea ce înseamnă că va trebui să iei în calcul că aceasta trebuie schimbată dacă e necesar.

Piesa de la autovehicule care se strică cel mai ușor iarna. Cum să o întreții
Foto: preluare examinat.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: