Redactia.ro
Home » Știri » Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați, trezindu-l când apa ajunsese deja până la brâu

Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați, trezindu-l când apa ajunsese deja până la brâu

GALERIE FOTO (3) Cum și-a salvat Piki stăpânul. Sursa foto: Facebook

Ionuț din județul Galați și-a pierdut agoniseala de-o viață în urma inundațiilor devastatoare care au afectat mai multe localități din zonă. Însă, în mijlocul acestei tragedii, Ionuț a avut norocul să aibă alături pe cel mai loial prieten: câinele său, Piki. Acest patruped a devenit un adevărat erou, după ce și-a salvat stăpânul din calea viiturii, în miezul nopții, când apa intrase deja în casă.

Inundațiile din Galați au adus cu ele scene de groază și disperare. Mii de români au rămas fără case și bunuri, după ce viitura le-a distrus tot ce aveau. Potrivit specialiștilor, acestea sunt cele mai grave inundații din ultimii 14 ani în județ. Apa a înghițit locuințe, mașini și animale, iar echipele de salvare s-au confruntat cu misiuni extrem de dificile.

Cum l-a salvat Piki pe stăpânul său din calea viiturii

Pentru supraviețuitori, fiecare zi este o încercare de a-și pune viața înapoi pe făgașul normal, dar amintirile evenimentelor tragice nu se vor șterge ușor. Cu toate acestea, printre aceste povești de suferință și pierdere, ies la iveală și fapte impresionante, precum cea a lui Piki.

În toiul nopții, Ionuț, care locuiește în comuna Valea Mărului, a fost trezit de Piki, cățelul său. Apa intrase deja în casă și ajunsese până la brâu. Deși Ionuț are deficiențe de auz, Piki a reușit să-l alerteze la timp, scoțându-l astfel dintr-o situație extrem de periculoasă.

Conform celor relatate de un consilier local care a făcut publică povestea lui Ionuț, câinele a reușit să-l trezească pe stăpânul său în jurul orei 03:00 dimineața. „El este Ionuț din Valea Mărului, județul Galați. Locuia împreună cu Piki, câinele lui care i-a salvat viața în acele clipe. Ionuț are deficiențe de auz și Piki l-a trezit la ora 03:00 când apa deja era până la brâu în casă pentru că el nu auzea. Au ieșit împreună într-un loc sigur. Tot ce i-a rămas acum e cățelul erou…”, a scris acesta pe pagina lui de Facebook.

Mesajul postat de acesta a fost însoțit de un videoclip cu Ionuț și Piki, imaginile devenind rapid virale pe internet. Povestea lui Piki a impresionat pe toată lumea, deoarece acest cățel a dovedit un spirit incredibil de loialitate și curaj, reușind să-și salveze stăpânul într-o situație critică.

Inundațiile din județul Galați au adus cu ele nu doar pagube materiale imense, ci și drame personale

Localnicii s-au văzut nevoiți să își părăsească locuințele în grabă, lăsând în urmă tot ce au agonisit de-a lungul vieții. În aceste clipe de coșmar, au ieșit la iveală însă și povești de eroism și solidaritate, cum este și cea a lui Piki.

Tânărul Ionuț, cunoscut în comunitatea sa și pe rețelele de socializare, se ocupă nu doar de el însuși, ci și de fratele său bolnav. Povestea lui a devenit cu atât mai emoționantă pentru cei care au aflat prin ce a trecut în acele momente. Pentru Ionuț, pierderile sunt greu de cuantificat, dar faptul că Piki i-a rămas alături îi oferă puterea să meargă mai departe.

În Valea Mărului, unde locuia Ionuț, viitura a distrus totul în calea sa. Pentru mulți dintre locuitorii comunei, reluarea vieții după aceste inundații va fi un proces lung și anevoios. Cu toate acestea, sprijinul comunității și poveștile inspiraționale, precum cea a câinelui erou, pot oferi speranță și încredere în puterea de a o lua de la capăt.

Povestea lui Piki nu a rămas fără ecou. Imediat după ce a fost făcută publică, internauții s-au mobilizat pentru a oferi ajutor lui Ionuț și câinelui său. Mulți oameni s-au arătat impresionați de devotamentul patrupedului și au dorit să se implice în sprijinirea tânărului și a familiei sale.

„Cred ca este Ionuț, băiatul care face live uri pe TikTok si are un frate bolnav, Silviu”, a scris un utilizator în comentarii.

„Da el este. Nu mai are nimic săracul și o muncit toată vara la căsuța lui! Doamne ai grijă de toată lumea”, a comentat altcineva.

„Da el este, Dacă intri pe contul lui de tiktok și vezi filmulețul te îngrozește cât de mare a fost apa și cum a rămas după ce s-a retras. Groaznic. Dumnezeu să-i ajute!”, a mai răspuns un internaut.

Aproape o mie de pompieri trimiși în sprijinul salvatorilor de la ISU Galați în urma inundațiilor

Aproape 1.000 de pompieri din 27 de unități subordonate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost trimiși marți, 17 septembrie, în sprijinul salvatorilor de la ISU Galați, pentru a face față situației critice generate de inundațiile care au afectat mai multe localități din județ. Măsura a fost luată pentru a asigura resursele necesare în misiunile de salvare și pentru a veni în ajutorul populației grav afectate de viitură, potrivit informațiilor furnizate de news.ro.

În afară de personalul suplimentar, în zona afectată au fost aduse și numeroase echipamente și utilaje pentru intervenții eficiente. Astfel, 80 de mijloace tehnice au fost dislocate la fața locului, incluzând 1 volă, 19 camioane de intervenție, 43 de microbuze, 9 buldoexcavatoare, 6 autospeciale de primă intervenție și comandă, precum și 2 autocare. Echipamentele aduse sunt menite să faciliteze accesul în zonele inundate, să evacueze oamenii aflați în pericol și să ajute la înlăturarea apei și a noroiului din gospodăriile și străzile afectate.

Personalul trimis în județul Galați este pregătit să rămână în zonă pentru o perioadă de minimum trei zile, pentru a asigura continuitatea intervențiilor și pentru a sprijini comunitățile afectate până la stabilizarea situației.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: