Redactia.ro
Home » Știri » Pizza cu topping de aur, pentru gurmanzii sofisticați. Cât costă preparatul prețios, inventat de un român

Pizza cu topping de aur, pentru gurmanzii sofisticați. Cât costă preparatul prețios, inventat de un român

Pizza cu topping de aur, pentru gurmanzii sofisticați. Cât costă preparatul prețios, inventat de un român

Un bucătar român a creat o pizza cu topping de aur. Iată și cât costă preparatul, pe care nu oricine și-l poate permite.

Pizza cu topping de aur, pentru gurmanzii sofisticați. Cât costă preparatul prețios, inventat de un bucătar român

Robert Nedea este românul care face istorie în Veneția, reinventând pizza chiar la „mama ei acasă”. Bucătarul vinde de câteva luni, în restaurantul lui din Italia, pizza cu foiță de aur de 24 de karate. Gurmanzii au primit vestea cu entuziasm și cu multă curiozitate. Cei mai mulți dintre ei sunt străini sau localnici care vor să impresioneze.

„Cine cumpără o pizza cu aur o face pentru a impresiona oamenii de la masă sau pe ospătărițele noastre, lăsând minim 25 de euro drept bacșiș”.

La rețeta originală de margherita, bucătarul român a adăugat aur de 24 de karate, perfect comestibil, desigur. Mai mult decât atât, fiecare comandă este acompaniată de melodia We Are The Champions”, spre plăcerea clienților, încântați de un astfel de tratament. Cât costă un astfel de preparat prețios? Nu mai puțin de 99 de euro. Dar merită toți banii, măcar o dată-n viață…

Ne-am gândit să le oferim clienților posibilitatea de a trăi aceleași emoții, dar mâncând o pizza. Costurile sunt complet diferite. Una este să plătești 1.500 de euro pentru o bucată de carne și alta e să plătești 99 de euro pentru o pizza, chiar dacă e și acesta un preț ridicat. O dată în viață poți să faci o nebunie. Noi nu băgăm mâinile în portofelul nimănui, a spus Robert Nedea, patronul restaurantului.

Cine este Robert Nedea, bucătarul român care a creat pizza cu foiță de aur

Robert Nedea este din București. În urmă cu 30 de ani, a plecat în Italia, acolo unde s-a stabilit și a pus bazele propriei afaceri, a relatat Cancan. Românul are un restaurant-pizzerie la Jesolo, în Veneția, acolo unde a reușit să transforme rețeta clasică de pizza adăugând aur comestibil.

„Săptămâna trecută am vândut cinci într-o seară”, a declarat Robert Nedea, pentru Carierredelveneto.

Totuși, italienii mai tradiționaliști s-au arătat scandalizați de această pizza cu aur și chiar de prețul ei. În Napoli, unii sunt în stare să sară la bătaie atunci când cineva schimbă rețeta. I s-a întâmplat unui comediant care a livrat pizza cu ananas în locul celei tradiționale, conform alephnews.ro. Alții amintesc de faptul că pizza tradițională poate fi doar margherita și marinara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: