Redactia.ro
Home » Știri » Plângere penală pe numele lui ÎPS Teodosie, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după slujba de Bobotează

Plângere penală pe numele lui ÎPS Teodosie, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după slujba de Bobotează

A fost depusă plângere penală pe numele arhiepiscopului  Teodosie, după slujba de Bobotează la care au luat parte nu mai puțin de 3.000 de oameni. 

Plângere penală pe numele lui ÎPS Teodosie, pentru zădărnicirea combaterii bolilor

A fost depusă o plângere pe numele Înalt Prea Sfințitului Teodosie, depusă la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, care vizează infracțiunea de zădărnicire a bolilor. Dosarul a fost declinat Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța.

Arhiepiscopia Tomisului a reacționat, considerând plângerea penală neîntemeiată. Arhiepiscopia a precizat că procesiunile religioase sunt permise, potrivit News.ro.Arhiepiscopia Tomisului a mai precizat că ÎPS Teodosie nu poartă răspunderea distanțării fizice sau purtării măștii pentru participanții la slujbă.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distanţei fizice sau a purtării măştii din partea participanţilor la slujbă, aceste responsabilităţi fiind ale fiecărui participant în parte”, scrie în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Plângerea penală a fost depusă în contextul în care mii de persoane au participat la slujba de Bobotează oficiată de ÎPS Teodosie și de un sobor de preoți la Constanța.

Jandarmii au montat garduri pentru ca oamenii să păstreze distanța fizică, încă de la primele ore ale dimineții. Însă, mii de credincioși au venit să asiste la slujbă și au stat înghesuiți, umăr la umăr, timp de aproape două ore, deși cei mai mulți purtau măști de protecție.

 

ÎPS Teodosie s-a împiedicat pe scările Catedralei, în timp ce sfințea apa

ÎPS Teodosie s-a dezechilibrat și a căzut, marți, la ceremonialul de sfințire a apei. Un accident similar a avut loc și anul trecut, la aceeași ceremonie, atunci câd prelatul era să cadă peste o cisternă cu apă.

La ceremonialul de anul acesta, ÎPS Teodosie a fost ajutat de credincioși să se ridice. Arhiepiscopul Tomisului este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai sceptici în privința pandemiei de coronavirus. Însă, ÎPS Teodosie a ținut și să le transmită un mesaj enoriașilor, acela de a păstra distanța în timpul slujbei.

„Sigur ca trebuie sa aiba toti oamenii sarbatoarea Bobotezei, sarbatoarea darurilor care vin de sus din Ceruri. Cine nu crede, sa stea deoparte, nu sa critice, sa nu ii opreasca pe cei ce cred sa isi faca sarbatoarea. De accea, noi vom tine sarbatoare ca intotdeauna, nu avem motive sa anulam o sarbatoare sau sa o restrictionam. Sarbatoarea vine din Cer, nu poate fi Cerul supus Pamantului, ci Pamantul se supune Cerului”, a spus Teodosie.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: