Redactia.ro
Home » Știri » Planta care îți aduce spor în casă. Nu e pretențioasă, dar e foarte important locul în care o ții

Planta care îți aduce spor în casă. Nu e pretențioasă, dar e foarte important locul în care o ții

GALERIE FOTO (3) Planta care îți aduce spor în casă. Nu e pretențioasă, dar e foarte important locul în care o ții

Iată ce plantă îți aduce spor în casă. Ea poate atrage energii pozitive, îți aduce noroc și bani, dar este foarte important și unde o așezi, locul în care o ții. Iată despre ce plantă este vorba, dar și o listă cu alte plante pe care ar fi bine să nu le ai în dormitorul tău, pentru că îți fac mai mult rău decât bine.

Planta care îți aduce spor în casă. Este foarte important locul în care o ții

Despre această plantă se spune că poate atrage norocul, sporul și chiar banii în locuința unde este adusă, dar are singură pretenție: să o așezi acolo unde trebuie. Pe lângă aceste aspecte, unii spun despre ea că este și foarte frumoasă,  mai ales că petalele ei vin într-o varietate de culori – alb, roșu, violet, coral și galben, frunzele ei au până la 12 cm lungime, sunt lanceolate și dinţate, iar tulpinile ei sunt cărnoase și fragile, pentru că se rup foarte ușor.

Ea înflorește în mare parte a anului, de primăvară devreme până toamna târziu, face flori, multe și intens colorate, este și ușor de cultivat, de îngrijit și destul de rezistentă la boli. Denumirea științifică a plantei este Impatiens spp, dar popular, mulți o știu drept Sporul casei sau Lizi cea ocupată.

Planta care îți aduce spor în casă. Nu e pretențioasă, dar e foarte important locul în care o ții
Foto: florariatrias.ro

Locul în care trebuie să ții planta Sporul casei, plus alte plante care îți aduc noroc dacă le ai în locuință

Ca să-ți aducă spor, planta Sporul casei are nevoie de puține lucruri. Nu este deloc dificilă: îi trebuie sol umed, bine drenat și să fie ținută într-un loc cu umbră sau semiumbră. Ea este printre puținele plante cu preț accesibil care înfloresc fără să fie expuse în mod direct la soare. Se udă, de regulă, o dată pe săptămână, însă în lunile de vară, când sunt temperaturi caniculare, trebuie udată zilnic, câte puțin.

Iată o listă cu alte plante care îți aduc noroc și bunăstare dacă le ai în casă. Poate cea mai cunoscută plantă despre care se spune că aduce noroc este trifoiul, în special despre cel cu patru foi. Totuși, irlandezii mai tradiționaliști consideră că doar cel cu trei frunze e veritabil, iar cel care are o frunză în plus este fals noroc tocmai pentru că e atât de rar întâlnit. Sunt date care arată că la aproximativ 10.000 de trifoiuri cu trei frunze există un singur trifoi cu patru frunze.

Pe de altă parte, sunt și plante despre care se spune că nu e bine să le ții în dormitor pentru că îți fac mai mult rău decât bine

Plante care îți aduc noroc dacă le ai în locuință
Foto: Pexels

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: