Redactia.ro
Home » Știri » Plantele care te scapă de șoareci. Dacă le ai în casă și în curte, scapi de orice rozătoare

Plantele care te scapă de șoareci. Dacă le ai în casă și în curte, scapi de orice rozătoare

Rozătoarele ne dau bătăi de cap, indiferent dacă locuim la curte sau la bloc. Ne putem confrunta cu ele oricând, dar sunt o mulțime de modalități prin care putem scăpa de ele. Dacă nu vrem să apelăm la tot felul de substanțe chimice, află că există plante care le țin departe de culturile și casa ta.

Plantele care țin departe rozătoarele

Plantele pot fi o soluție naturală și sigură pentru a scăpa de șoareci și alte rozătoare nedorite din casă. Iată câteva plante care pot ajuta în acest sens și, pe lângă faptul că te scapă de musafirii nepoftiti, mai sunt si foarte frumoase.

Menta este una dintre cele mai eficiente plante când vine vorba despre combaterea rozătoarelor datorită mirosului său puternic și neprofitabil pentru animalele mici. Puteți planta mentă în ghivece sau în grădină.

Frunzele de busuioc conțin uleiuri esențiale care împiedică apariția rozătoarelor. În plus, busuiocul are un miros plăcut și poate fi utilizat și în gătit. Puteți planta busuioc în ghivece sau în grădină, cum vă este la îndemână.

Lavanda – această plantă cu un design plăcut și extrem de parfumată poate fi utilă în combaterea șoarecilor. Lavanda emană un miros puternic, ce nu le pică deloc bine rozătoarelor. În plus, poate fi folosită și ca un remediu natural pentru a vă ajuta să vă relaxați, pe lângă faptul că vă scutește de cheltuieli pe produse de exterminare.

Ce plante nu mai suportă șoarecii

Rozmarinul este o plantă aromată, ce conține uleiuri esențiale care pot ajuta la îndepărtarea șoarecilor și a altor rozătoare. Aceste uleiuri îi țin departe pe intruși și, după o primă vizită, să fii sigur că nu vor mai reveni. În plus, rozmarinul este bogat în antioxidanți și poate fi utilizat și în gătit.

Asigurați-vă că le așezati strategic în casă, precum colțurile casei, locurile greu accesibile de către oameni, dar pe unde ei se strecoară foarte ușor.

Este important să rețineți că plantele pot fi doar un ajutor suplimentar în combaterea rozătoarelor. Pentru a vă asigura că vă protejați casa și grădina împotriva acestor animale nedorite, trebuie să luați și alte măsuri, cum ar fi: sigilarea oricăror găuri sau fisuri prin care rozătoarele pot intra în casă, păstrarea mâncării în recipiente sigilate și curățarea regulată a spațiilor de depozitare și a suprafețelor pentru a preveni apariția murdăriei și a resturilor alimentare.

De asemenea, este important să țineți cont de faptul că unele plante pot fi toxice pentru animalele de companie sau copii, astfel încât să verificați întotdeauna informațiile despre plante înainte de a le utiliza ca soluție pentru combaterea rozătoarelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: