Redactia.ro
Home » Știri » Pod prăbușit la 6 luni de la reabilitare la Luțca! Acuzații grave: „Primarul bea whiskey cu constructorul”

Pod prăbușit la 6 luni de la reabilitare la Luțca! Acuzații grave: „Primarul bea whiskey cu constructorul”

Apar acuzații grave în cazul podului prăbușit la 6 luni de la reabilitare din Luțca. Se pare că primarul ar fi bun prieten cu constructorul podului. Într-o declarație cu camera ascunsă, conform Antena 3, viceprimarul localității spune că primarul din Luțca și constructorul podului beau bere și whiskey împreună. Mai mult, oficialul a făcut dezvăluiri despre cum s-au făcut lucrările. Pe de altă parte, însă, primarul din Luțca spune că nu era treaba lui să semnaleze problemele de structură ale podului.

Pod prăbușit la 6 luni de la reabilitare la Luțca! Acuzații grave: „Primarul bea whiskey cu constructorul”

„În partea aia au căzut şi grinzile despre care era vorba, de grinzile alea erau agăţate hobanele, în capătul lor era prins de grinzile respective. Şi atunci trebuia să fie un semn de întrebare pentru ei. S-au rupt grinzile astea. Eu n-am încercat,

eu sunt viceprimar, primul mandat, eu sunt cu PNL, primarul cu PSD. Primarul este prieten bun cu firma constructoare, sunt prieteni de familie. Sunt vai de mine, cu lucrări de calitate. L-au inaugurat cu fast mare. S-a dat bere, s-a dat whiskey, vă daţi seama. Bine că n-au murit oameni,

ăsta e un lucru bun. Pe de altă parte, o să suferim câţiva ani buni, şi, vă rog să ne credeţi, este un coşmar să ajungem în Roman, să ocoleşti, cât e vara mai este cum mai este, dar când apare iarna şi când apare pe porţiunea aia gheaţă sau polei”, a declarat viceprimarul, potrivit Antena 3.

Pod prăbușit la 6 luni de la reabilitare la Luțca! Acuzații grave: „Primarul bea whiskey cu constructorul”

„Nici nu s-a legat de hobane, asta e tragedia cea mare, că ei, practic, numai au acoperit ca să nu pătrundă infiltraţiile la hobane, dar ele deja erau ruginite. S-a turnat un strat, asta a fost bomboana de pe colivă, nu pot să vă aproximez, 70-80 cm de beton”, a mai spus viceprimarul localităţii.

Primarul, însă, a venit cu replica. El a explicat că „nu are nicio treabă”. „Ca primar sunt din iunie 96, deci acuzaţiile pe care le face dumnealui să îşi vadă de societatea lui, de unde vine cimentul, aici sunt alte chestii care nu.

Omul se vrea primar, toată lumea vine. Să-mi demonstreze, să vadă el, n-am nicio treabă, eu sunt cu pontoanele. N-am ce replică să-i dau, eu la asemenea jeguri de oameni nu dau replică. Nu-i treaba mea”, a fost replica primarului.

Pod prăbușit la 6 luni de la reabilitare la Luțca! Acuzații grave: „Primarul bea whiskey cu constructorul”

Din spusele specialiștilor, dar și a viceprimarului, probleme au fost de la început. „Când turnau beton se mai auzea câte o bubuială. Ei spuneau că se aştează, că se nu ştiu ce. A fost inconştienţă. Şi atunci când au făcut proba aia cu maşinile, cu convoiul de maşini a bubuit, s-au speriat toţi. Au zis ”gata, acum s-a aşezat”.

Ce s-a aşezat? Au cedat pe rând. Câte una, câte una. Nici nu s-a legat de cobane, asta e tragedia cea mare, că ei, practic, numai au acoperit ca să nu pătrundă infiltraţiile la cobane, dar ele deja erau ruginite, 1 milion 300 de mii de euro”, spune Roca Vasilică, viceprimar Sagna, potrivit antena3.ro.

Se pare că podul de la Luțca avea un an de când fusese construit. Ba chiar cu 7 luni în urmă a fost și reabilitat. Aceste lucrări au însumat peste 8 milioane de lei, bani veniți de la Consiliul Județean Neamț.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: