Redactia.ro
Home » Știri » Podul peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat. Primul accident a avut loc la câteva ore de la deschidere

Podul peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat. Primul accident a avut loc la câteva ore de la deschidere

pod suspendat

Podul peste Dunăre a fost inaugurat în cursul zilei de joi, 6 iulie 2023, cu mare fast. Chiar în prima zi de funcționare a acestuia a avut loc și primul accident rutier. Din fericire, nu a fost vorba despre nimic grav.

Podul peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat. Primul accident a avut loc la câteva ore de la deschidere

Podul peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat joi, pe 6 iulie. Nici nu au trecut câteva ore de la inaugurarea acestuia că a și avut loc primul accident. A fost vorba despre o tamponare produsă din neatenție. Un șofer s-a oprit pentru a face câteva fotografii, moment în care autoturismul său a fost lovită din spate de o alta.

Cel mai scump obiectiv de infrastructură realizat în ultimii 30 de ani în România a fost inaugurat la Brăila. Podul peste Dunăre a fost deschis circulației rutiere începând de joi,de la ora 13.00. Deocamdată, podul va fi deschis doar pe timpul zilei, iar în cursul nopții nu se va putea circula pe el. Conform autorităților din România, podul peste Dunăre este cel mai lung pod suspendat de pe suprafața României și al treilea din Europa ca dimensiune.

„Pentru finalizarea lucrărilor auxiliare la podul suspendat, în perioada 17.07.2023-30.11.2023 se va închide traficul pe timpul nopții, de luni până vineri, inclusiv, în intervalul orar 21:00 – 6:00, exceptând zilele de sărbători legale. Astfel, circulația rutieră pe pasaj va fi permisă de sâmbătă, ora 06:00 până luni, ora 21:00”, au anunțat reprezentanții CNAIR.

În ceea ce privește aspectele tehnice, podul are două benzi pe sens, trotuare și o lungime de 1,9 kilometri. Uriașele cabluri de ancoraj care susțin construcția au în compoziție fire de oțel care însumează 81.000 de kilometri. Drumurile de legătura sunt realizate doar parțial și ele urmează să fie finalizare pe parcursul anului 2023, informează autoritățile.

Specificațiile tehnice ale podului suspendat de la Brăila

Drumul principal Brăila-Jijila are o lungime de 19 kilometri si două benzi de circulație pe sens. Drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin are o lungime de 4,3 kilometri şi a fost proiectat cu o bandă de circulație pe sens, iar șoseaua care vine de la pod va fi legată de Drumul Expres Galați-Brăila, care în prezent se află în construcție.

Pilonii podului au fost construiți cu ajutorul laserului, iar pentru întinderea cablurilor principale s-a folosit o procedură în premieră în România. Cablurile sunt formate din fire de oțel care împreună au o lungime de 81.000 de km, ceea ce înseamnă că ar putea înconjura Pământul de două ori, conform celor de la Adevărul. Cei patru piloni ai podului beneficiază de lifturi și scări de acces care vor fi folosite la mentenanța acestuia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: