Redactia.ro
Home » Stil de viață » Poftele alimentare, un pericol pentru sănătate! Ce ascund, de fapt, cele mai comune pofte alimentare

Poftele alimentare, un pericol pentru sănătate! Ce ascund, de fapt, cele mai comune pofte alimentare

GALERIE FOTO (2) poftele alimentare

Poftele alimentare subite semnifică în majoritatea cauzelor anumite deficiențe sau tulburări ale organismului. Cu toții ne confruntăm cu poftă de ceva dulce sau sărat, chiar ambele.  Majoritatea persoanelor manifestă pofte alimentare de-a lungul vieții, spun studiile.

De asemenea, poftele alimentare au mai multe cauze. Multe dintre ele sunt încă neelucidate, însă starea psihică influențează foarte mult dorința de a mânca ceva dulce sau sărat, precum și predispoziția genetică sau anumite deficiențe de vitamine și minerale.

Ce sunt poftele?

Poftele sunt răspunsuri hedonice la alimente, caracterizate prin intensitatea și specificitatea lor. Acestea sunt strâns asociate cu plăcerea, dar nu sinonime cu creșterea consumului. Interviurile structurate ale poftelor alimentare au reușit să dezvăluie o varietate de informații despre caracterul lor, antecedentele și consecințele acestora.

O dietă dezechilibrată și restrictivă sau înfometatul, măresc, în general, probabilitatea de creștere a poftei de mâncare sau de dulciuri, în timp ce în timpul postului această poftă, se diminuiază. Încercarea de restricționare sau de privare a unui anumit produs alimentar este asociată cu o creștere a dorinței pentru alimentele indisponibile.

De exemplu, cu cât încerci dintr-o dată să nu mai consumi dulciuri și produse care conțin zahăr, cu atât pofta va fi mai mare. În mod normal, eliminarea unui/unor alimente din dietă se face treptat. Totodată, multe studii confirmă faptul că, o deficiență de magneziu, poate cauza creșterea poftei de ciocolată, iar cele mai predispuse sunt femeile în perioada aceea a lunii.

Ce alimente conțin magneziu

Ciocolată este, de fapt, una dintre cele mai bune surse de magneziu. Ea are 41 de miligrame pe porție, în special în ciocolata neagră.

Alte surse de magneziu includ:

  • Legume cu frunze verzi. Trebuie consumate zilnic.
  • Semințe. Semințele de dovleac sunt bogate în magneziu, ca și semințele de floarea-soarelui și semințele de in.
  • Nuci pecan, migdale și nuci de Brazilia.
  • Peşte.
  • Banane, căpșuni, grapefruit, smochine și avocado.

Ce ascund cele mai comune pofte alimentare

1.Poftă de dulce:

Dacă ai poftă de dulciuri e posibil să ai fluctuații ale zahărului din sânge. Continuarea consumării alimentelor pline de zaharuri rafinate v-a înrăutății situația cauzând și mai mare poftă. O alternativă sănătoasă ar fi fructele proaspete care sunt pline de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți benefici organismului și induc senzația de sățietate. Pofta de ciocolată indică o deficiență de magneziu în organism ce poate fi corectată prin consumarea fructelor, legumelor cu frunze verzi, peștelui, semințelor și a nucilor.

2.Poftă de sărat:

Pofta de sărat, cum ar fi pofta de chipsuri, săratele, pop-corn indică un stres cronic. Meditația, exercițiile de respirație sunt o alternativă pentru a înlătura stresul de zi cu zi. Conform unui studiu de la Universitatea din Utah din Salt Lake City, persoanele care obișnuiesc să ia o pauză de respirat adânc sau meditează înainte de a consumă ceva sărat li se reduce semnificativ ( 25% ) nivelul de hormoni de stres. De asemenea, un studiu recent al Universității Yale a constatat că cei care suferă de stres cronic au în mod semnificativ mai multe pofte, decât cei cei care nu au. Optați pentru o clasă de yoga, meditația vă va ajută să vă relaxați

3.Poftă de pâine:

În cazul în care organismul îți cere pâine, cereale, paște făinoase înseamnă că s-a dezvoltat o deficiență de azot. Pentru a reduce cantitatea de carbohidrați din alimentația zilnică se poate opta pentru carne slabă, peste, leguminoase, ouă.

4.Poftă de carne roșie:

Unele persoane prezintă poftă de carne roșie, din această cauza apare riscul de infarct și chiar cancer colorectal. Persoanele care consumă carne roșie frecvent prezintă o deficiență de fier, și poate cauza anemie feriprivă, perturbă sistemul imunitar și are un efect negativ asupra fertilității. Pentru îndepărtarea poftei de carne roșie și corectarea deficienței se va opta pentru un consum crescut de legume și leguminoase, prune uscate și smochine.

5.Poftă de brânzeturi:

Poftele alimentare de brânzeturi sau pizza indică un deficit de acizi grași omega-3. Puțini oameni consumă alimente bogate în acizi grași omega-3. Astfel, nucile crude, peștele (somon), semințele de in și uleiul de semințe de in, soia, spirulina și fasolea sunt indicate în prevenția și corectarea deficitului.

Poftele alimentare prezente în organism ascund deficiențe, stres cronic acumulat de zi cu zi, o predispoziție genetică sau probleme emoționale. Consumați fructe și legume zilnic, lactate și carne slabă, cereale integrale și semințe oleaginoase, asttfel veți opta pentru un stil de viață echilibrat și sănătos. Nu uitați să mâncați regulat cele 3 mese principale și două gustări. Trebuie să combinați alimentele corect și să fiți atenți la cantitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: