Redactia.ro
Home » Știri » Poliția a cerut ajutorul Jandarmeriei ca să o caute pe Alexandra. Răspunsul comandantului e halucinant

Poliția a cerut ajutorul Jandarmeriei ca să o caute pe Alexandra. Răspunsul comandantului e halucinant

jandarmeria

Poliția ar fi cerut ajutorul Jandarmeriei pentru a face o descindere la casa lui Gheorghe Dincă pentru a o găsi pe Alexandra Măceșeanu, potrivit raportului MAI obținut de Digi24. Jandarmeria a refuzat inițial să trimită luptători de la Brigada Mobilă pentru a sprijini ancheta, comandantul motivând că are oamenii ocupați cu alte misiuni.

Polițistul care coordona acțiunea din noaptea percheziției de la casa criminalului din Caracal a cerut comandandului Brigăzii Mobile de Jandarmi Craiova 20 de jandarmi în sprijin. Acesta avea de acoperit cu forțe trei adrese în care se intra simultan pentru percheziții, la ora 6:00. A obținut sprijin în cele din urmă de la jandarmi, dar au fost trimiși numai 10, de la Inspectoratul din Slatina.

Era în jur de ora 1:00 noaptea, când adjunctul șefului IPJ Olt încerca, după ce s-a contrazis cu procurorii care nu doreau să intre și voiau să aștepte ora 6:00, să pregătească intervenția. El cheamă niște ofițeri de la SAS (trupe speciale), dar pentru că aveau de mers la trei adrese, comisarul șef Alexe Nicolae (demis ulterior de ministrul Moga) a pus mâna pe telefon și a sunat la adjunctul șefului Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, colonelul Botan, solicitând să fie sprijinit cu 20 de jandarmi. Colonelul refuză însă spunând că „are oameni în dispozitiv”.

„De asemenea, polițistul a dispus șefului SAS să-i pună la dispoziție 2 grupe a câte 7 oameni pentru perchezițiile ce urmau a fi efectuate. Totodată, a luat legătura telefonic cu adjunctul șefului Grupării Mobile Jandarmi Craiova, colonelul B, solicitându-i să fie sprijinit cu 20 de jandarmi, însă acesta a refuzat, spunând că are oamenii în dispozitiv. Ulterior, comandantul IJJ Olt, domnul colonel D. a pus la dispoziție 10 jandarmi în sprijin pentru efectuarea perchezițiilor domiciliare, aceștia prezentându-se la ora 5:30 la sediul Poliției Municipiului Caracal”, scrie în raportul Poliției.

Ce spune Jandarmeria

„Acel refuz pe care îl menționați dumneavoastră este, de fapt, o solicitare a comandantului grupării de a se adresa unității competente, respectiv Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, care are un detașament de ordine publică chiar în zona respectivă, în orașul Caracal. Nu este vorba despre un refuz. Este vorba doar de o redirecționare a solicitării către cei competenți să acționeze acolo.  Jandarmii au participat la acea activitate din acea dimineață, cu mențiunea că au fost efective de la Inspectoratul de Jandarmi Olt, care are un detașament chiar acolo în zonă”, a explicat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, într-o intervenție la Digi24.

Întrebat dacă există vreo diferență de competențe între jandarmii de la Brigada Mobilă de Jandarmi Craiova și cei de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt, Georgian Enache a răspuns că „e vorba strict de competența teritorială pe care o au și, din punct de vedere operativ, de distanța la care se aflau”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: