Redactia.ro
Home » Știri » Poliția este în alertă! O nouă înșelătorie face victime pe internet. Ai mare grijă!

Poliția este în alertă! O nouă înșelătorie face victime pe internet. Ai mare grijă!

Poliția Română avertizează cu privire la o nouă înșelăciune care circulă în mediul online și care poate face victime în mod rapid și ușor. Sub denumirea de „Apreciază postări pentru bani”, această metodă de escrocherie poate expune românii la riscul de a-și pierde datele de identitate sau informațiile bancare.

Înșelăciuni online în creștere

În contextul evoluției tehnologiei, au apărut tot mai multe metode ingenioase prin care infractorii își pot păcăli victimele online. Recent, Poliția Română a observat o creștere a cazurilor de înșelăciune, iar o nouă tactică alarmantă a fost identificată.

În această schemă, escrocii încurajează utilizatorii să aprecieze sau să interacționeze cu anumite postări online, promițându-le recompense financiare între 10 și 50 de lei. Cu toate acestea, realitatea este că aceste postări sunt doar o momeală menită să obțină accesul la datele personale ale victimelor și la informațiile din conturile bancare.

În etapa următoare, potențialele persoane vătămate sunt încurajate să investească sume mai mari pe platforme care promit câștiguri substanțiale. Aceste promisiuni sunt întărite de invitații de a se alătura grupurilor de discuții pe o platformă de mesagerie online, unde presupuși <specialiști> în investiții îi vor ghida pentru a obține profituri mai mari. Totuși, acești <specialiști> sunt de fapt autorii care folosesc tehnici de manipulare pentru a extrage date sensibile și sume importante de bani de la persoanele vătămate.”, a fost mesajul publicat de Poliția Română.

Alerte și recomandări

Poliția Română îndeamnă cetățenii să fie extrem de vigilenți în fața acestor scheme frauduloase și să nu accepte cu ușurință ofertele tentante primite online. Este important să se evite accesarea linkurilor suspecte și să nu se furnizeze niciodată date personale sau bancare în urma unor astfel de solicitări.

Recomandăm cetățenilor să fie precauți și să evite orice interacțiune cu mesaje sau linkuri suspecte pe platformele de socializare, ori care promit îmbogățirea rapidă și fără efort. La nivelul țării noastre, au fost înregistrate o serie de fapte cu acest mod de operare, iar pentru prevenirea lor, cetățenii trebuie să se protejeze în mediul online și astfel, trebuie să aibă în vedere mai multe măsuri de contracarare.”, au mai adăugat autoritățile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: