Redactia.ro
Home » Știri » Alertă cibernetică în România. Mesajul periculos primit de internauți. Poliția Română transmite un avertisment

Alertă cibernetică în România. Mesajul periculos primit de internauți. Poliția Română transmite un avertisment

alerta cibernetica

Siguranța cibernetică este la fel de importantă precum integritatea fizică sau cea psihică. De aceea, Poliția Română a lansat un apel îndreptat către toți utilizatorii de internet din România care au primit un mesaj periculos. Iată sfaturile oferite de către reprezentanții Poliției Române!

Poliția Română a transmis un mesaj tuturor utilizatorilor de internet

Poliția Română transmite că, în cazul în care a-ți primit un e-mail cu mesajul Alertă de tentative de atac cibernetic” ar trebui să știți că acesta reprezintă un fals utilizat de către infractorii cibernetici care continuă să vizeze utilizatorii din România prin atacuri de tip phishing. Dacă a-ți primit un astfel de mesaj este important să nu îl dechideți.

„Alertă de tentative de atac cibernetic”…….În cazul în care aţi primit un astfel de e-mail vă reamintim că este un fals. Pentru a rămăne în siguranţă în mediul online evitaţi să deschideţi e-mail-uri de la necunoscuţi ori ataşamentele mesajelor. În niciun caz nu comunicaţi cu aceştia sau cu cei invocaţi în documente. Pentru îmbunătăţirea securităţii conturilor este necesară reîmprospătarea parolelor vechi şi aplicarea, acolo unde este posibil, a autentificării în doi paşi”, informează Poliția Română.

Regulile pe care trebuie să le respectați în mediul online pentru a fi în siguranță

De altfel, este la fel de important să nu comunicați cu cei care au trimis astfel de mesaje și să nu descărcați în calculatorul dumneavostră fișierele pe care vi le trimit. Polițiștii recomandă schimbarea parolelor în mod frecvent pentru a asigura conturile și apelarea la autentificarea în doi pași, acolo unde este posibil.

„Metoda preferată de propagare este e-mail-ul, iar mesajele capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română astfel aceste tentative de fraudă devin mai credibile, iar potenţialele victime pot cădea mai uşor în capcană dacă nu respectă recomandările de securitate a datelor online. Verificaţi mereu sursa reală a mesajului. Evitaţi accesarea link-urilor din astfel de mesaje nesolicitate. Nu furnizaţi date sensibile la cerere în urma unor notificări venite pe mail , mesaje sau social media. Nu uita că te poţi antrena să verifici la timp tentativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro”, informează Poliția Română.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini