Redactia.ro
Home » Știri » Polonia, țara din Europa care își propune să reintroducă pedeapsa cu moartea

Polonia, țara din Europa care își propune să reintroducă pedeapsa cu moartea

Polonia, țara din Europa care își propune să reintroducă pedeapsa cu moartea

Polonia, țara din Europa care își propune să reintroducă pedeapsa cu moartea. Iată detaliile!

Polonia, țara din Europa care își propune să reintroducă pedeapsa cu moartea

După un tragic incident în care un copil de 8 ani a fost ucis de tatăl său vitreg în sudul țării, premierul polonez Mateusz Morawiecki a făcut apel la introducerea pedepsei capitale pentru cei mai brutali criminali.

Într-o conferință de presă susținută la Varșovia, premierul a afirmat că este necesară consolidarea fermă a pedepselor pentru abuzurile asupra copiilor. El a declarat că pedepsele actuale pentru infractori și degenerați sunt mult prea blânde. Morawiecki a subliniat că protecția copiilor trebuie să fie o prioritate pentru societate și că autoritățile trebuie să fie alertate în cazul în care cineva din mediul înconjurător este în pericol.

Morawiecki a declarat reporterilor: „Ceea ce i s-a întâmplat lui Kamil este profund șocant și este un mare îndemn pentru noi toți, pentru toți polonezii, să fim vigilenți și, dacă cineva din mediul nostru este rănit, să alertăm autoritățile relevante pentru a preveni ce este mai rău.”

La rândul său, ministrul Familiei și Politicii Sociale, Marlena Maląg, a anunțat că ministrul Justiției, Zbigniew Ziobro, va primi instrucțiuni de la prim-ministru pentru a intensifica pedepsele pentru abuzurile asupra copiilor. Maląg a subliniat că nu se va tolera niciun fel de tratament abuziv față de copii sau de oricine altcineva.

Maląg a adăugat: „Nu vom permite ca copiii sau oricine să fie tratat în acest fel.”

Ea a declarat reporterilor că „sentințele pentru abuzatori sunt în prezent foarte mici”.

Morawiecki: „Pedepsele pentru cei mai răi degenerați sunt mult prea mici”

Morawiecki a exprimat susținerea sa personală, într-un tweet, pentru reintroducerea pedepsei cu moartea pentru cei mai brutali criminali. El a declarat că astfel de torționari nu merită doar închisoarea, ci trebuie să fie pedepsiți cu cea mai aspră sancțiune, pedeapsa capitală, în cazul crimelor comise cu cruzime și premeditare:

„Pedepsele pentru cei mai răi degenerați sunt mult prea mici. Ce fel de lume este aceasta în carepedepsele cu închisoarea pentru torturarea copiilor sunt mai mici decât pentru fraudă?

De aceea, personal, aș dori să văd restaurarea pedepsei cu moarteapentru cei mai brutali criminali.”

Premierul a declarat: „Copiii trebuie să fie protejați de monștri. Astfel de torționari nu numai că locul lor este în închisoare, dar eu personal sunt în favoarea pedepsei supreme, pedeapsa cu moartea, pentru crime comise cu atâta cruzime, cu atâta premeditare.”

Tragedia din Częstochowa

Tragedia din Częstochowa, în care Kamil, în vârstă de 8 ani, a fost ucis de tatăl său vitreg, a stârnit un val de indignare în Polonia. Potrivit anchetatorilor, copilul a fost supus abuzurilor fizice timp îndelungat, fiind bătut și torturat. Incidentul culminant a avut loc pe 29 martie, când tatăl vitreg a aruncat apă fierbinte pe Kamil și l-a pus pe un cuptor cu cărbuni încinși. Rănile suferite de copil acopereau 25% din corp, inclusiv fața, trunchiul, mâinile și picioarele, potrivit polskieradio24.pl.

Cererea premierului polonez de reintroducere a pedepsei cu moartea într-o țară europeană este un subiect controversat. De-a lungul timpului, există opinii diferite cu privire la eficacitatea și moralitatea pedepsei capitale. Dezbaterile pe această temă vor continua în Polonia și în întreaga Europă, iar decizia finală privind reintroducerea sau menținerea abolirii pedepsei cu moartea va fi luată de autoritățile poloneze în urma unei analize atente a argumentelor pro și contra.

 

Sursa foto: France 24

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: