Redactia.ro
Home » Știri » Popularitatea lui Vladimir Putin e din ce în ce mai mare. 83% dintre ruși îi aprobă acțiunea „specială” din Ucraina

Popularitatea lui Vladimir Putin e din ce în ce mai mare. 83% dintre ruși îi aprobă acțiunea „specială” din Ucraina

Liderul Kremlinului e din ce în ce mai popular. Potrivit unui sondaj publicat joi de institutul independent rus Levada, 83% dintre ruși sunt de acord cu acțiunea Kremlinului din Ucraina

8 din 10 ruși sunt de acord cu acțiunea lui Putin din Ucraina

Vladimir Putin se scaldă în popularitate. 83% dintre ruși aprobă deciziile lui Vladimir Putin, în creștere cu 12 procente față de februarie, potrivit unui sondaj publicat joi de institutul independent rus Levada. Este primu sondaj de acest tip de la începutul ofensivei din Ucraina, transmite AFP.

Astfel, doar 15% dintre ruși spun că nu aprobă acțiunile președintelui rus, iar 2% nu au nicio părere.

Cum justifică Putin invazia din Ucraina

Vladimir Putin a justificat ofensiva militară a Rusiei împotriva vecinului său ucrainean, acuzându-l că orchestrează un genocid al populației ruse și că servește drept trambulină pentru NATO, o amenințare existențială pentru Rusia.

Acest mesaj este transmis zilnic de mass-media de stat, în timp ce vocile critice au fost forțate să tacă sau să se exileze, sub amenințarea unor sancțiuni penale grele pentru că au vorbit împotriva acțiunilor armatei ruse.

Președintele rus a interzis, de asemenea, unele dintre cele mai mari rețele sociale – Facebook, Twitter, Instagram, TikTok – acuzate că au o linie rusofobă.

Cunoscutul publicist rus Igor Iakovenko a declarat la începutul săptămânii, într-un interviu pentru portalul ucrainean Obozrevatel, că, din păcate, nu există niciun fel de societate rusă la ora actuală. În Rusia există doar indivizi separaţi, dintre care unii sunt mai bine informaţi decât alţii cu privire la războiul declanşat de Kremlin în Ucraina.

Actuala cotă de popularitate a lui Vladimir Putin se apropie de cea pe care o înregistrase după anexarea Crimeii în 2014, de aproximativ 86-88%, conform media ruse.

Vladimir Putin se folosește de imaginea sportivilor ruși

Sportivii joacă un rol cheie în imaginea internă a preşedintelui rus Vladimir Putin, iar el profită de popularitatea lor, afirmă analiști politici și sociologi, citaţi de DPA.

Multe persoane publice, dar și mai mulţi sportivi ruşi, printre care înotătorul Evgheni Rîlov şi patinatoarea Victoria Siniţina, au apărut recent la un spectacol de propagandă organizat de Putin la Moscova pentru a celebra anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în 2014.

„Cei care cred că politica și sportul pot fi complet separate se amăgesc singuri. Putin a adunat mult capital de simpatie în țara sa în urma participării și a succesului avut de sportivii săi pe plan internațional”, a spus Jonathan Taylor, un avocat britanic specializat pe cauzele din lumea sportului, pentru The Times.

În documentarul „Icarus” de pe Netflix, Grigori Rodcenkov, arhitectul programului de dopaj rusesc, care apoi a devenit informator, susține că după rezultatele avute la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, simpatia pentru Vladimir Putin în rândul populației a crescut, iar asta i-a dat încredere pentru a anexa Crimeea.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: