Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Portretul unei fetițe din Maramureș, cea mai premiată fotografie din lume

Portretul unei fetițe din Maramureș, cea mai premiată fotografie din lume

GALERIE FOTO (3) Portretul unei fetițe din Maramureș, cea mai premiată fotografie din lume

Federația Internațională de Artă Fotografică a anunțat că portretul unei fetițe din Maramureș, surprins într-o fotografie, este cel mai premiat din lume, primind peste 500 de distincții! Iată toate detaliile!

Portretul unei fetițe din Maramureș, cea mai premiată fotografie din lume

Federația Internațională de Artă Fotografică a anunțat faptul că portretul unei fetițe din Maramureș, surprinsă pe prispa unei case, în 2009 este cea mai premiată fotografie din întreaga lume.

Niciun alt fotograf din lume, înafară de Istvan Kerekes, originar maghiar, din Târgu Mureș, nu a reușit să primească atât de multe premii pentru o singură fotografie în toată istoria artei fotografice!
„Când am văzut-o pe această fetiţă, se legăna pe veranda casei familiei sale. Privirea ei inocentă, unicitatea expresiei feţei, frumuseţea şi farmecul irezistibil mi-au atras atenţia în acele momente”, şi-a descris fotograful subiectul pe site-ul său oficial.
Acesta a obținut în trei ani nu mai puțin de 411 premii întâi și diverse medalii de aur pentru portretul micuței. Totodată, fotograful este posesorul a peste 3.000 de premii şi medalii naţionale şi internaţionale.
„În vara anului 2018 a primit de la FIAP cea mai înaltă distincție a Federației internaționale recunoscute de UNESCO: distincția Artist Excelent de diamant, gradul 3 (EFIAP d/3). În perioada în care a preluat distincția, în lume existau doar cinci artiști fotografi cu asemenea distincție, el fiind cel mai tânăr printre ei! Tot în anul 2018 a fost distins cu Meritul de Stat Crucea de Aur a Ungariei”, precizează Euro Foto ART International Association.
Sursa foto: kerekesistvan.com

Istvan Kerekes deține și un record mondial

Potrivit datelor Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), acest rezultat este un record mondial:
„Cea mai cunoscută și cea mai premiată fotografie portret poartă titlul Yelena, cu care până în prezent a obținut 600 de premii internaționale în 58 de țări din cele 6 continente. În baza datelor FIAP acest rezultat este un record mondial”, se arată pe pagina de Facebook a celui mai recent vernisaj al artistului care are loc la Oradea.
Sursa foto: punctul.ro
Artistul fotograf expozant este posesorul a peste 3.000 de premii şi medalii naţionale şi internaţionale. Subiectele sale preferate sunt socio-fotografia şi portretele. În vara anului 2018 a primit de la FIAP cea mai înaltă distincţie a Federaţiei internaţionale recunoscute de UNESCO: distincţia Artist Excelent de diamant, gradul 3 (EFIAP d/3). În perioada în care a preluat distincţia, în lume existau doar 5 artişti fotografi cu asemenea distincţie, el fiind cel mai tânăr printre ei! Tot în anul 2018 a fost distins cu Meritul de Stat Crucea de Aur a Ungariei

„„Yelena” este celebrul portret al unei tinere din Maramureș, România, realizat de Istvan Kerekes în 2009. Frumusețea și farmecul chipului ei, așa cum le-a surprins fotograful, a primit peste 500 de premii internaționale în 11 ani, inclusiv multe medalii de aur FLAP.

Acesta ar trebui să fie, fără îndoială, un record mondial. Este adevărat că FIAP încurajează participarea la concursuri internaționale cu diferite lucrări, dar în cazul lui Istvan Kerekes, un autor care și-a dovedit în repetate rânduri nivelul artistic cu atât de multe imagini diferite, aceasta este o mare realizare care merită sincere felicitări!”, se arată în scrisoarea Federației Internaționale de Artă Fotografică

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: