Redactia.ro
Home » Știri » Poșta Română clarifică restricțiile pentru instituțiile sale. Clienții nu au nevoie de certificat verde

Poșta Română clarifică restricțiile pentru instituțiile sale. Clienții nu au nevoie de certificat verde

De la săptămână la săptămână, numărul îmbolnăvirilor și al deceselor cauzate de Coronavirus cresc în mod alarmant, iar restricțiile din România devin din ce în ce mai dure. În principal, cei vizați sunt persoanele care au ales să nu se vaccineze și prezintă un risc mai mare de infectare. În contextul în care acestora li s-a interzis accesul în diferite locuri și deplasările pe timp de noapte, Poșta Română vine cu clarificări legate de certificatul verde și măsurile impuse clienților săi.

Conform noilor hotărâri stabilite de Guvern în decursul zilelor precedente, restricțiile din România au devenit mult mai dure. Pe lângă faptul că purtarea măștii a devenit obligatorie în permanență în toate spațiile publice, persoanele nevaccinate au parte de o serie suplimentară de restricții. Printre acestea se numără accesul în diferite locuri, cum ar fi restaurantele, și deplasarea interzisă pe timp de noapte.

Poșta Română nu va solicita certificat verde

Poșta Română este una dintre cele mai importante instituții din țara noastră, fiind cel mai mare operator naţional din domeniul serviciilor poştale. Cu peste 5.600 de subunităţi poştale distribuite la nivel naţional în diferite localități, era de așteptat ca restricțiile impuse în aceste locații să fie comunicate în mod oficial.

Astfel, conform celui mai recent comunicat, clienții vor putea accesa serviciile poștale oferite fără să fie nevoie de certificat verde, cu toate că celelalte măsuri preventive trebuie respectate cu strictețe. Purtarea măștii este obligatorie în instituțiile în cauză, precum și dezinfectarea mâinilor și păstrarea distanței sociale de 2m.

„Compania Naţională Poşta Română asigură clienţilor săi acces total la serviciul universal în toate subunităţile poştale, în condiţii de siguranţă, în contextul suplimentării măsurilor de limitare a răspândirii infectării cu SARS-Cov-2. Toţi clienţii Poştei Române, care au probleme de rezolvat la oficiile poştale, pot intra în incinta subunităţilor noastre fără a prezenta certificatul verde. Pensionarii şi părinţii pot să ridice pensiile şi alocaţiile aşa cum au făcut-o şi până acum! Aşadar, la intrarea în oficii, nu solicităm prezentarea Certificatului verde, prin care să faceţi dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (…)”, a transmis CNPR.

Românii din toată țara au mers să se vaccineze

Situația epidemiologică gravă din țara noastră nu mai poate fi ignorată, așa că românii de pretutindeni au decis să asculte de recomandările autorităților și să meargă să se vaccineze. Dozele de vaccin au fost suplimentate, iar în capitală un număr record de persoane s-au vaccinat în decursul weekendului ce tocmai s-a încheiat. Mai exact, conform datelor oficiale, nu mai puțin de  110.000 de români au ales să se imunizeze împotriva Coronavirusului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: