Redactia.ro
Home » Știri » Povestea emoționantă a bătrânei care vinde flori pentru a supraviețui iernii cu o pensie mică. Incredibil dar adevărat

Povestea emoționantă a bătrânei care vinde flori pentru a supraviețui iernii cu o pensie mică. Incredibil dar adevărat

sursa foto BZI

În județul Iași, povestea emoționantă a Elenei Mândru, o femeie de 82 de ani, a impresionat pe mulți. Cu o pensie mică de doar 1.200 de lei, ea vinde flori și nuci, culese din propria grădină, pentru a-și asigura căldura pe timp de iarnă. După 30 de ani de muncă în agricultură și pierderea soțului său, bătrâna continuă să muncească din greu, încercând să strângă bani pentru lemne și alte necesități. În ciuda greutăților, Elena rămâne optimistă și își continuă drumul cu demnitate.

O viață de muncă și greutăți

Elena Mândru a lucrat 30 de ani la Cooperativa Agricolă de Producție (CAP), trudind din greu pentru o pensie mică, care abia îi permite să își acopere cheltuielile de zi cu zi. În fiecare toamnă, ea culege flori și nuci din propria grădină, pe care le vinde în piața din Iași, sperând să strângă suficienți bani pentru a-și cumpăra lemnele necesare pentru iarnă. Veniturile obținute din această activitate sunt modeste, însă pentru ea reprezintă singura soluție pentru a face față iernilor grele din România.

„Am lucrat de mi-au ieșit ochii la CAP, iar acum nu-mi ajunge pensia”, a declarat bătrâna, subliniind cât de dificil este să supraviețuiești cu o pensie atât de mică. Deși are cinci copii, fiecare dintre aceștia are la rândul lor probleme financiare și nu o pot ajuta așa cum și-ar dori. Rămasă văduvă de opt ani, Elena a trebuit să învețe să se descurce singură, să își administreze gospodăria și să își asigure traiul zilnic.

Florile și nucile – sursa ei de supraviețuire

În grădina sa mică, Elena cultivă flori de toamnă, cum ar fi dumitrițele și albăstrelele, și adună nuci din copacii pe care i-a plantat cu mulți ani în urmă. Acestea devin sursa ei principală de venit pe timpul toamnei. Încărcată de energie, bătrâna se deplasează până în centrul Iașiului pentru a-și vinde marfa. „Am cerut și eu 5 sau 10 lei pentru flori, iar nucile le-am vândut pe toate”, mărturisește ea.

Din păcate, în grădina sa nu au mai rămas flori de cules, iar nucile sunt aproape epuizate. „Este a treia oară când vin, dar nu mai am flori și nu mai am cu ce să mai vin. Le-am cules pe toate de la mine, din curte, am avut grijă de ele, le-am udat”, spune Elena cu tristețe. Odată ce florile și nucile se termină, bătrâna nu mai are altă sursă de venit și trebuie să se bazeze pe puținii bani pe care i-a câștigat pentru a-și cumpăra lemne și a-și asigura căldura pentru iarnă.

Solidaritatea oamenilor și speranța într-o iarnă blândă

Cazul Elenei Mândru a atras atenția multor oameni din comunitatea locală și nu numai. Deși vinde flori și nuci pentru sume modeste, cei care o întâlnesc rămân impresionați de hotărârea și demnitatea cu care își continuă viața, în ciuda greutăților. „Este foarte greu, vine iarna și nu am lemne. Sobă am, dar este scumpă încălzirea”, a explicat Elena.

Bătrâna speră să reușească să treacă peste încă o iarnă cu ajutorul micilor câștiguri și cu rugăciunea pentru o vreme blândă. Fără alte resurse financiare, ea se bazează pe bunăvoința oamenilor și pe puterea proprie de a rezista, așa cum a făcut-o toată viața. Cu toate greutățile, Elena nu se plânge și nu cere milă, ci doar continuă să muncească, demonstrând o putere interioară impresionantă.

Această poveste ne arată încă o dată dificultățile cu care se confruntă mulți vârstnici din România, care, în ciuda unei vieți întregi de muncă, sunt nevoiți să își asigure supraviețuirea prin orice mijloace disponibile.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: