Redactia.ro
Home » Monden » Povestea impresionantă a unui român care de la spălat vase să le gătească lui Messi și Shakirei

Povestea impresionantă a unui român care de la spălat vase să le gătească lui Messi și Shakirei

Milioane de români au părăsit țara în căutarea unei vieți mai bune, unii întorcându-se după ani de muncă grea, în timp ce alții își croiesc un nou drum departe de cei dragi. Printre aceștia se numără și Tavi Helian, un român care, la vârsta de 18 ani, a plecat în Spania cu speranța unui viitor mai bun. Povestea sa este una de determinare și succes, începând cu munca de jos și culminând cu poziția de bucătar-șef, servind celebrități mondiale precum Messi și Shakira. În prezent, Tavi și-a deschis propria afacere în România, devenind un exemplu de ambiție și realizare.

Începuturile dificile ale lui Tavi Helian

La doar 18 ani, Tavi Helian a decis să părăsească România pentru a-și căuta norocul în Spania. Ajuns în Barcelona, a găsit un loc de muncă într-un restaurant, însă prima sa poziție a fost una modestă – spălător de vase. Deși munca era grea și prost plătită, Tavi nu s-a descurajat. Dimpotrivă, a folosit această oportunitate pentru a învăța cât mai multe despre bucătărie, urmărind cu atenție și „furând” meserie de la colegii săi mai experimentați.

La început am stat la vase, acolo am găsit post liber, iar în următoarele trei luni am «furat» tot ce însemna partea de rece, adică salate, deserturi. Iar când persoana care era pe zona de preparate reci a lipsit o zi, eu am demonstrat că pot să îi ţin locul şi să fac acele salate. Patronul de acolo a fost impresionat, a angajat altă persoană la vase şi pe cea specializată în preparate reci a eliminat-o (lucru pentru care nu am fost bucuros). Apoi am «furat» tot ce înseamnă partea de cald, adică partea de barbeque/grătar”, povestește Tavi.

Ascensiunea în bucătăria catalană și recunoașterea internațională

În mai puțin de doi ani, Tavi a reușit să avanseze de la spălător de vase la bucătar-șef în restaurantul din Barcelona. Șeful restaurantului a remarcat talentul și ambiția lui Tavi, oferindu-i mai multe responsabilități și șanse de a-și demonstra abilitățile. Determinarea și perseverența lui Tavi l-au ajutat să învețe rapid toate aspectele bucătăriei, de la prepararea salatelor și deserturilor, la gestionarea secției de grătar și barbeque.

Când a fost bolnav colegul din partea asta i-am ţinut locul, am demonstrat din nou că mă descurc foarte bine. Iar următoarea etapă a fost cea de bucătar-şef şi am demonstrat că pot să mă descurc pe toate secţiile. Iar într-un an şi şase luni am ajuns de la băiatul de la vase (la 18-19 ani) să fiu bucătar șef într-o bucătărie catalană, unde se vorbea doar catalană. Practic, am copilărit în România şi mi-am petrecut tinereţea în Spania, Barcelona”, adaugă Tavi.

Recunoașterea internațională a venit odată cu ultimul său loc de muncă în Spania, unde a petrecut opt ani gătind pentru staff-ul echipei de fotbal FC Barcelona. Clienții săi includeau personalități de renume mondial precum Neymar, Lionel Messi, Ronaldo și Shakira. Aceste experiențe au fost rezultatul multor ani de muncă asiduă, puține ore de somn și nenumărate sacrificii.

La ultimul loc de muncă din Spania am stat opt ani şi am gătit pentru tot stafful echipei de fotbal Barcelona, aveam clienţi precum Neymar, Lionel Messi, Ronaldo, chiar şi pentru Shakira şi impresarii ei. Dar ca să ajungi aici îţi trebuie mulţi ani de muncă, foarte puţine ore de somn, foarte puţini bani câştigaţi, mult stres, nervi, dezamăgiri – pe o scară de la 1 la 10 atingi cifra 11 pe partea de dezamăgiri”, mărturisește Tavi.

Întoarcerea în România și succesul antreprenorial

După ce a atins succesul în Spania, Tavi Helian a decis să se întoarcă în România pentru a-și deschide propria afacere. A investit toate economiile și experiența acumulată într-un restaurant în București, unde atrage zilnic zeci de clienți. Această întoarcere a marcat un nou capitol în viața lui Tavi, demonstrând că visul de a avea succes acasă poate deveni realitate.

Povestea lui Tavi Helian este un exemplu inspirațional pentru toți românii care visează la o viață mai bună în străinătate. De la spălător de vase la bucătar-șef și proprietar de restaurant, Tavi a demonstrat că, prin muncă asiduă, perseverență și pasiune, orice este posibil.

Astăzi, Tavi Helian este mândru de realizările sale și nu regretă nicio clipă deciziile luate. Fiecare pas din călătoria sa a contribuit la formarea unui profesionist desăvârșit, recunoscut și apreciat atât în străinătate, cât și în România. Povestea sa continuă să inspire tineri și să le arate că, indiferent de începuturile grele, succesul poate fi atins prin determinare și muncă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: