Redactia.ro
Home » Monden » Povestea incredibilă a Cristinei Bâtlan, jurata de la Imperiul Leilor. A reușit să facă o afacere de milioane de euro cu doar 700 de dolari

Povestea incredibilă a Cristinei Bâtlan, jurata de la Imperiul Leilor. A reușit să facă o afacere de milioane de euro cu doar 700 de dolari

GALERIE FOTO (7) Povestea incredibilă a Cristinei Bâtlan, jurata de la Imperiul Leilor

Povestea incredibilă a Cristinei Bâtlan, jurata de la Imperiul Leilor. În prezent este una dintre cele mai puternice femei de afaceri din România, dar viața ei nu a fost întotdeauna la fel de darnică. Cristina Bâtlan este fondatoarea companiei Musette și juratul emisiunii „Imperiul Leilor”. Afacerista a povestit cum a reușit să formeze o afacere atât de profitabilă și cu câți bani a plecat „la drum”.

Povestea incredibilă a Cristinei Bâtlan, jurata de la Imperiul Leilor. A reușit să facă o afacere de milioane de euro cu doar 700 de dolari

Povestea incredibilă a Cristinei Bâtlan, jurata de la Imperiul Leilor. Era studentă la Facultatea de Drept, când și-a dat seama că își dorea să facă ceva mai mult cu viața sa, chiar dacă la acea vreme avea doar 18 ani. Astfel, Cristina Bâtlan a decis să-și deschidă prima sa afacere, încă din studenție. Facultatea de Drept nu a fost pe placul afaceristei, așa că a renunțat în anul doi de facultate și și-a concentrat atenția pe consolidarea propriului business. În prezent este fondatoarea companiei Musette, care deține magazine cu pantofi și genți de lux. „Dacă la 18 ani aș fi continuat facultatea, cu siguranță că aș fi ajuns într-o zonă gri, în care nu aș fi știut ce să fac pentru că este greu să mai spui că nu îți place ceea ce ai învățat să faci după ce ai petrecut ani întregi într-o facultate. De aici apare frustrarea celor care se pregătesc pentru o meserie pe care nu o înțeleg”, spune Cristina Bâtlan.

De asemenea, Cristina a mărturisit că și-a început afacerea cu doar 700 de dolari, care ulterior, a devenit un brand de milioane de euro. „La 19 ani am făcut primele importuri de țesături. Am avut avantajul competitiv în acea vreme deoarece cunoștințele în acest domeniu le-am primit din familie, de la mama și bunica mea. Întâi am importat pantofi pentru că acest lucru știam să îl fac cel mai bine. Am deschis câteva magazine și apoi am încercat să importăm și genți”, a mai spus jurata de la Imperiul Leilor.

Părinții săi nu au avut încredere în visul ei

După ce a investit în brandul Musette, Cristina a deschis o mică fabrică de marochinărie pentru producția genșilor pentru că cele de import erau prea scumpe. La scurt timp, a reușit să înființeze și o fabrică de pantofi. Cu toate că planurile companiei erau abia la început de drum, afacerista a fost descurajată de a înființa o fabrică de producție în Europa.

Mai exact, părinții săi nu au încurajant-o în acest domeniu, pentru că se temeau de reîntoarcea comunismului. După trei ani, aceștia și-au dat seama de puterea Cristinei și că lucrurile nu se mai pot schimba. „Doar încercând ai șansa să vezi cum este pentru că succesul nu este neaparat la capătul drumului. Succesul este drumul în sine. Nu trebuie să ajungi la un final, ci doar să îți setezi așteptări corecte și să te bucuri de fiecare rezultat pe acest drum”, povestește antreprenoarea.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Musette a fost primul brand care a închis magazinele din mall-uri. În 2019 a ajuns la o cifră de afaceri de 78 milioane de lei. „Am ajuns să lucrăm pentru a atinge circa 40% din totalul cifrei de afaceri doar cu o echipă mică. Simțim în continuare pierderile pandemiei care nu se vor putea recupera niciodată. La sfârșitul anului 2020 am ajuns la cifra de afaceri a anului anterior. Am recuperat după lockdown, însă nu am reușit să ne menținem profitul pentru că am vândut doar cu prețuri reduse”, a declarat Cristina Bâtlan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: