Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Povestea incredibilă a profesorului care nu știa să citească și să scrie. 48 de ani a ascuns acest lucru

Povestea incredibilă a profesorului care nu știa să citească și să scrie. 48 de ani a ascuns acest lucru

GALERIE FOTO (5) Povestea incredibilă a profesorului care nu știa să citească și să scrie.

Povestea incredibilă a profesorului care nu știa să citească și să scrie. John Corcoran a fost profesor timp de 17 ani profesor în America, dar la vârsta de 48 de ani a recunoscut public că nu știe să citească și să scrie. Bărbatul a povestit cum a reușit să ascunsă acest lucru ani de zile, dar și la ce metode apela pentru a nu fi prins.

Povestea incredibilă a profesorului care nu știa să citească și să scrie. 48 de ani a ascuns acest lucru

Povestea incredibilă a profesorului care nu știa să citească și să scrie. Deși pare incredibil, un bărbat din America a reușit să uimească o lume întreagă cu povestea sa de viață. John Corcoran a fost profesor timp de 17 ani, dar nu știa să citească și să scrie. Corcoran s-a născut în New Mexico, fiind un copil al generației Babyboom, epoca în care SUA a trecut printr-o explozie a natalității. În școala generală, John și-a dat seama că se confruntă cu o problemă gravă. Își dorea foarte mult să citească, dar nu putea. De fiecare dată când încerca să citească o propoziție, nu putea. Seară de seară, John se ruga să poată citi, dar nu a existat acest miracol. Ulterior a ajuns să fie bajocorit de colegi. Deși era în clasa a V-a, John nu reușea să priceapă literele care i se păreau complicate. „Mă trezeam în fiecare zi, mă îmbrăcam, mă duceam la școală, dar de fapt, mă duceam la război”, a spus aceasta.

În clasa a VII-a, JOhn devenise un elev problemă,iar în fiecare zi era prezent în biroul directorului. A fost certat, atenționat, după care a urmat exmatricularea, dar cu toate astea, nimeni nu și-a dat seama că John nu știa să citească și să scrie. „În clasa a VIII-a am hotărât să devin un fel de «cățel» de profesor, să mă cumințesc și să fentez sistemul”.

Așadar, John devenise un atlet strălucitor și un maestru de ceremonii care deschidea festivitatea de absolvire a liceului. „Puteam să-mi scriu numele și alte câteva cuvinte, dar încă nu reușeam să alcătuiesc o propoziție întreagă. Eram la liceu, dar citeam la nivelul unuia de clasa a doua. Și nu puteam spune nimănui acest lucru”.

Cum reușea să facă față examenelor?

Când trebuia să susțină un examen, ruga un coleg să-i completeze foaia de examen, și nimeni nu îl refuza, pentru că avea farmecul de a manipula lumea. În momentul în care a ajuns la facultatea, lucrurile păreau mult mai complicate. Într-o noapte a mers în biroul unui profesor pentru a fura subiectele de examen, iar după mai multe încercări a scos un dulap din biroul profesorului, l-a cărat prin tot campusul, reușind să completeze subiectele cu ajutorul unor prieteni. După toată această acțiune, John și-a dat seama că are o problemă gravă și a început să plângă. „M-am așezat pe marginea patului și am început să plâng ca un bebeluș. De ce nu cerusem pur și simplu ajutor cu problema mea delicată? Fiindcă nu credeam că cineva vrea să își piardă timpul cu mine ca să mă învețe să citesc. Acesta era secretul meu și aveam să îl păstrez”, povestea John.

John alaturi de nepoata sa

Deși nu se aștepta, a primit oferta de a deveni profesor și a acceptat. Acesta a fost profesor timp de 17 ani, reușind să ascund acest lucru. După ani de zile i-a explicat soției sale că nu știe să citească, după care a cerut ajutor specializat și într-un final, după 48 de ani, a învățat să citească. John a decis să-și dezvăluie secretul public și să-i îndemne pe cei care trec prin aceeași situație să ceară ajutor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: