Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Povestea ucraineanului care a mers pe jos 225 de kilometri pentru a scăpa de coșmarul din Mariupol 

Povestea ucraineanului care a mers pe jos 225 de kilometri pentru a scăpa de coșmarul din Mariupol 

Atunci când soldații ruși au mers din ușă în ușă pentru a ucide civili, în orașul Mariupol, ucraineanul Igor Pedin și-a luat câinele și a fugit spre Zaporojie pentru a se refugia în siguranță, potrivit The Guardian.  Acesta a trecut în drumul spre libertate peste poduri distruse, prin puncte de control ale rușilor și a fost percheziționat de nenumărate ori.

Povestea ucraineanului care a mers pe jos 225 de kilometri pentru a scăpa de război

Ucraineanul în vârstă de 61 de ani povestește că „obiectivul lui era să sfacă invizibil”: 

„să treacă neobservat cu geanta de provizii care cântărea 70 de kilograme și cu câinele său Zhu-Zhu, un metis de Terrier în vârstă de 9 ani, prin iadul din orașul-port asediat Mariupol, prin teritoriile ocupate de ruși, către un loc mai sigur”.

Bărbatul care a fugit de coșmarul provocat de armata rusă din Mariupol a avut de traversat „terenuri minate, poduri distruse, a trecut pe lângă casele mistuite de flăcări și oamenii a căror viața a fost distrusă de suferință.”

Ucraineanul a plecat din calea războiului alături de câinele lui 

 Decizia de a pleca a venit ca răspuns la dezastrul provocat de soldații ruși care ajunseseră în partea sa din oraș și mergeau din casă în casă, trăgând în voie. 

„Arătam ca un vagabond pentru ei, nu eram nimic. Eram murdar și acoperit de praf, deoarece casa mea fusese era plină de fum. Am ieșit din oraș pe autostradă și în cel mai înalt punct al acestuia mi-am întors privire în spate. M-am uitat înapoi la oraș și mi-am spus că a fost decizia corectă”, a povestit acesta.

 „Când am părăsit orașul, era un punct de control: ceceni. Mă văzuseră, iar doi dintre ei au venit spre mine. «Unde te duci? De unde vii, au întrebat ei. Ai trecut prin tabăra de filtrare?»”, povestește bărbatul. A apărut un comandant și a chemat pe cineva prin stația radio. A apărut o dubiță și au ieșit trei bărbați masivi, iar eu am fost urcat în dubă. Am condus 2 km înapoi la Nikolske și am ajuns la o clădire a consiliului cu două etaje, pe care au înconjurat-o cu gard de oțel”, povestește el. 

„Dacă locuiești lângă o țară psihopată, nu te poți baza pe idei pacifiste”

Bărbatul le-a spus rușilor de fiecare dată când era percheziționat că trebuie să ajungă la Zaporojie pentru a se trata de ulcer. I s-a dat un document de la așa-numitul minister al afacerilor interne al autoproclamatei Republici Populare Donețk. Era liber să plece cu câinele și geanta lui de la punctul de control.

 „Cecenii au spus că mă vor trimite cu următoarea mașină care să mă ducă în următorul sat, la Rozivka. Am stat acolo două ore. S-au plictisit și au vorbit cu mine, dându-mi țigări. Niciunul dintre șoferi nu m-a luat, așa că am spus, băieți, voi merge pe jos. Unul a spus: «Nu, asta este autoritatea mea», arătând spre arma lui.”, a povestit acesta. 

„După o oră, o dubiță neagră a oprit, iar cecenii i-au cerut șoferului, care călătorea cu soția și cele două fiice, să-l ia pe Pedin. Șoferul l-a lăsat în Rozivka. După alte două localități străbătute, bărbatul a fost oprit la un punct de control, dezbrăcat și percheziționat de soldații ruși. Aceștia l-au dus în sediul lor și i-au dat mâncare. I-au spus că poate pleca a doua zi, dar că îl vor împușca dacă încearcă să plece mai devreme.”, potrivit aceleași surse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: