Redactia.ro
Home » Sport » Povestea uluitoare a unei halterofile! Cerșea pe stradă, iar acum a luat trei medalii de aur

Povestea uluitoare a unei halterofile! Cerșea pe stradă, iar acum a luat trei medalii de aur

Monica Csengeri, Campionat European, haltere

Monica Csengeri are o poveste de viață fantastică. Și-a petrecut copilăria pe străzi cerșind, până a fost descoperită de antrenorul Adrian Chivu. Acum a devenit triplă campioană europeană la haltere. A luat toate cele trei medalii de aur din cadrul categoriei 49 de kilograme, la Campionatul European de la Moscova.

Sportiva în vârstă de 25 de ani provine dintr-o familie fără posibilități. Bistrițeanca și-a petrecut toată copilăria cerșind. Cel care a descoperit-o a fost antrenorul Adrian Chivu. Acesta a găsit o metodă pentru a o convinge să se apuce de sport. Așa a ajuns Monica în sala de haltere.

„Am adus-o greu în sala de haltere. Cerșea pe pietonală în Bistrița, e dintr-o familie tare amărâtă. Îi dădeam câte 5 lei, câte 10 lei să vină la sală”, declara în urmă cu ceva timp Adrian Chivu, pentru Sportul Bistrițean.

Monica Csengeri a demonstrat încă de la început că are potențial. În 2016, devenea campioană europeană la juniori. Un an mai târziu avea să câștige de două ori titlul de vicecampioană europeană de seniori la stilul smuls. Acum, sportiva legitimată la CSM Bistrița a câștigat aurul la toate cele trei stiluri, smuls, aruncat și la total în cadrul categoriei 49 de kilograme. La stilul aruncat a ridicat 103 kg, la smuls 86 kg, totalul fiind 189 kg.
După această performanță, bistrițeanca va primi o rentă de aproape 1.000 de euro.

Csengeri a revenit după o suspendare

Monica Csengeri a fost de la început o luptătoare, iar greutățile nu au doborât-o. A reușit să treacă peste orice pentru a-și realiza visul. Chiar și peste o suspendare. În anul 2018, a primit o suspendare de un și jumătate pentru dopaj, după ce a folosit efedrină. Nu s-a gândit niciodată însă să renunțe la sportul pe care îl îndrăgise. A continuat să se pregătească, iar acum a reușit o performanță fantastică.

La Campionatul European de la Moscova au mai participat încă 8 sportivi români. Romania a încheiat participarea la Europenele de la Moscova cu un bilanț de 13 medalii: șapte de aur (Monica Suneta Csengeri – trei la Cat. 49 kg, Loredana Toma – trei la Cat. 64 kg, Raluca Olaru – Cat. 71 kg la smuls), patru de argint (Cosmina Pana – Cat. 45 kg la aruncat, Mihaela Valentina Cambei – Cat. 49 kg la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi – Cat. 55 kg la aruncat și total) și doua de bronz (Mihaela Valentina Cambei – Cat. 49 kg la total, Raluca Olaru – Cat. 71 kg la total).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: