Redactia.ro
Home » Sport » Larisa Iordache a impresionat la Mersin! Reacția Nadiei Comăneci

Larisa Iordache a impresionat la Mersin! Reacția Nadiei Comăneci

Larisa Iordache, Campionat European Gimnastică, Nadia Comăneci,

Larisa Iordache a avut o revenire spectaculoasă după aproape trei ani de pauză. Ea a devenit cea mai medaliată gimnastă din România la Campionatele Europene. Locul secund este ocupat de Cătălina Ponor.

Larisa Iordache și Silviana Sfiringu au câștigat duminică 4 medalii în finalele pe aparate. La 24 de ani, Larisa Iordache a arătat că încă mai poate, chiar dacă trei ani a luat pauză. După concursul din Turcia, românca are în palmares 16 medalii la Campionatele Europene, devansând-o pe Cătălina Ponor care a adunat 13. Prima finală a zilei a fost la sărituri. Exercițiile româncei au fost notate cu 14,200 și 13,550, media fiind de 13,875. Cu această notă a câștigat medalia de argint. Este a treia medalie câștigată de Larisa la acest aparat. Aurul a fost luat de Zsofia Kovacs (Ungaria). În proba de paralele, românca a luat locul 4.

Două medalii la bârnă

Larisa Iordache și Silviana Sfiringu au câștigat aurul, respective argintul la bârnă. Cu un exercițiu cu o notă de plecare 6.0 și cu o execuție de 8.000, românca a luat primul loc la Mersin 2020. Silviana Sfiringu, în vârstă de doar 16 ani a primit nota 13,800. Pentru Silviana este prima medalie la un campionat european. Larisa Iordache s-a impus și în proba de sol, după ce a făcut contestație. Inițial ocupase locul secund, apoi a fost recompensată cu medalia de aur.
Medaliile Larisei Iordache
Gimnasta a câștigat primele medalii la europene în 2012. Două de aur (cu echipa, sol) și un argint la bârnă. Au mai urmat 4 medalii în 2013. Aurul la bârnă, și argint la individual compus, sol și sărituri. În anul 2014, românca a mai câștigat însă 4 medalii, dintre care două de aur. După 3 ani a mai luat un bronz la bârnă, pentru ca acum în Turcia să ia încă 4. Două de aur la bârnă și sol și două de argint cu echipa și în proba de sărituri. Cea mai bună gimnastă din lume, Nadia Comăneci a fost impresionată de evoluția Larisei Iordache mai ales că aceasta vine după o pauză de trei ani. Nadia Comăneci a ținut să o felicite pe gimnasta de 24 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: