Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Povestea zilei: M-am întors din delegație și mi-am găsit soțul organizând înmormântarea mea în curtea din spate

Povestea zilei: M-am întors din delegație și mi-am găsit soțul organizând înmormântarea mea în curtea din spate

Căsnicia mea era perfectă până în ziua în care m-am întors dintr-o călătorie de afaceri și am găsit curtea noastră transformată într-un loc de desfășurare pentru o înmormântare. Inmormântarea mea. Soțul meu, Jake, stătea în față, primind oaspeții îmbrăcați în negru. Ce se întâmpla?

Se spune că dragostea îi face pe oameni să facă lucruri nebunești. Dar să organizezi înmormântarea soției tale vii? Asta e cu totul alt nivel de nebunie. Eu și Jake suntem căsătoriți de șase ani. Ne-am întâlnit printr-o prietenă comună din facultate, Rachel, la o cină, și îmi amintesc cum ne-a făcut pe toți să râdem cu glumele lui proaste. Însă, de-a lungul timpului, presiunile din partea rudelor bine intenționate au început să mă apese.

„Ai încercat acele plante pentru fertilitate despre care ți-am spus?” mă întreba mătușa Susan la fiecare reuniune de familie. „Fiica vecinei mele jură pe ele!”

Ultimul Crăciun, vărul meu și-a anunțat sarcina, iar eu a trebuit să mă retrag pentru a plânge în baie. Jake m-a găsit acolo, pe capacul închis al toaletei, în timp ce plângeam.

„Hei, frumoaso,” a spus el, îngenunchind în fața mea. „Vrei să plecăm de aici și să mâncăm ceva mâncare ieftină la un restaurant?”

În acea seară, i-am spus lui Rachel că Jake era diferit de toți bărbații pe care îi cunoscusem.

Șase luni mai târziu, m-a cerut în căsătorie în cafeneaua noastră preferată și am știut că am luat cea mai bună decizie din viața mea spunând „da”.

Încercările de a întemeia o familie

Am început să încercăm să avem un copil imediat după nuntă. Totuși, lucrurile nu au mers așa cum ne-am așteptat. În fiecare lună, testele de sarcină ieșeau negative și nu înțelegeam ce nu mergea. După doi ani de încercări, am decis să consultăm specialiști în fertilitate.

Aveam mari speranțe că acest lucru va funcționa și că vom obține rezultatele pozitive pe care le așteptam de atât de mult timp. Dar soarta nu a fost de partea noastră. Era sfâșietor să vedem cum niciunul dintre tratamente nu dădea roade.

Jake, însă, știa întotdeauna cum să mă ridice atunci când simțeam că lumea e prea grea. În timp ce societatea încerca să mă facă să mă simt mai puțin femeie pentru că nu eram mamă, el mă făcea să mă simt întreagă, completă.

Cariera și echilibrul din căsnicie

Viața noastră profesională a fost întotdeauna un subiect de mândrie pentru mine. Am muncit din greu pentru a urca pe scara corporativă și, în prezent, eram manager la o mare firmă, conducând o echipă de cincisprezece oameni. În ultimele luni, am reușit să câștigăm trei clienți importanți și nu puteam fi mai mândră de realizările noastre.

Între timp, Jake lucra ca contabil la o firmă mai mică. Câștiga mai puțin decât mine, dar acest lucru nu a fost niciodată o problemă între noi. Se bucura de fiecare mic succes de la locul său de muncă, fie că era vorba de implementarea unui nou sistem de arhivare sau de ajutarea unui coleg mai tânăr să înțeleagă o foaie de calcul complexă.

Unii dintre prietenii mei nu înțelegeau dinamica noastră. Li se părea ciudat că eu câștigam mai mult, că nu aveam copii și că eram fericiți cu o viață simplă. Însă eu și Jake am fost întotdeauna pe aceeași lungime de undă – până luna trecută, când totul s-a dat peste cap.

Călătoria de afaceri care a schimbat totul

Eram la birou, revizuind rapoartele trimestriale, când șeful meu, David, m-a chemat de urgență în biroul său.

„Lexi, avem nevoie de tine în Denver,” mi-a spus el. „Contul este pe muchie de cuțit și ești singura care îl poate salva.”

„Denver? Când?”

„Mâine dimineață. Va dura aproximativ o săptămână.”

Mi-am dat seama că asta însemna să ratez ziua de naștere a lui Jake, care era planificată pentru weekendul următor. Îmi părea atât de rău și nu aveam idee cum să-i dau vestea.

Pregătiri pentru plecare

Când am ajuns acasă în acea seară, Jake era în bucătărie, fredonând în timp ce tăia legume. „Ceva miroase minunat,” i-am spus, încercând să amân inevitabilul.

„Doar încerc o nouă marinadă pentru petrecerea de ziua mea,” a zâmbit el. „Vrei să guști?”

„Jake, dragule… trebuie să-ți spun ceva.”

Cred că a simțit ceva în tonul meu, pentru că a pus imediat cuțitul jos. „Ce s-a întâmplat?” a întrebat.

„Trebuie să plec la Denver. Mâine. Pentru o săptămână.”

Ochii lui s-au mărit. „Dar… petrecerea de ziua mea…”

„Știu, îmi pare atât de rău. E un client mare și David m-a cerut în mod special. Putem să sărbătorim când mă întorc! Poate chiar facem excursia aceea pe care o plănuiam?”

A forțat un zâmbet, dar puteam vedea durerea din ochii lui. „Da, sigur,” a spus. „Cu siguranță putem face acea excursie. O să fie grozav.”

L-am îmbrățișat din spate și am inspirat mirosul familiar al pielii lui. „Te iubesc.”

„Și eu te iubesc,” a murmurat. „Doar… întoarce-te repede, bine?”

Înmormântarea surpriză

Săptămâna petrecută în Denver a fost intensă, dar reușită. Am reușit nu doar să salvăm contul, ci și să îl extindem. Totul a mers atât de bine încât am reușit să închei totul cu o zi mai devreme și eram extrem de încântată să-l surprind pe Jake.

Când am ajuns pe strada noastră, ceva părea ciudat. Mașinile erau parcate de-a lungul străzii, iar oamenii îmbrăcați în negru mergeau spre casa noastră. Primul meu gând a fost că i s-a întâmplat ceva lui Jake.

Am parcat mașina pe grabă și am fugit spre curtea din spate, unde auzeam murmurele conversațiilor. Ce am văzut m-a lăsat fără cuvinte.

Scaunele erau așezate pe peluză, iar aranjamentele florale acopereau fiecare suprafață. Când am privit în jur, am observat un portret uriaș la intrare. Inima mi-a sărit o bătaie când am realizat că era un portret cu mine, înconjurat de panglici negre.

Mă aflam în propria curte, asistând la propria înmormântare. Nu-mi venea să cred.

Confruntarea cu Jake

Am pășit în curte și tot ce auzeam erau murmure și oftaturi. Unii chiar au scăpat paharele de limonadă din mână. L-am zărit pe Jake printre oameni. Când m-a văzut, fața i s-a făcut roșie de furie.

„Ce cauți aici?” a întrebat, vocea tremurând de furie.

„Ce caut aici? Ce cauți TU aici?” am strigat. „Jake, ce e asta? De ce îmi organizezi înmormântarea?”

„Mama ta mi-a spus adevărul!” a țipat el. „Despre promovare. Despre Denver. Despre cum aveai de gând să mă lași în urmă!”

Nu-mi venea să cred ce aud. Vorbea despre oferta de promovare pe care nu i-o dezvăluisem nimănui, în afară de mama mea. Voiam să discut cu el după ce mă întorceam din călătorie.

„Mama ți-a spus?” am întrebat, întorcându-mă spre ea.

„Am crezut că știa, draga mea,” a spus ea, în timp ce încerca să se apropie prin mulțime. „Am venit aici imediat ce vecinul m-a sunat, după ce a văzut pregătirile pentru înmormântare. Încerc să-l conving de o oră, dar—”

„Mulțumesc că ai stricat totul, mamă!” am întrerupt-o.

Apoi m-am întors către Jake. „Și asta?” am spus, arătând spre decorul pentru înmormântare. „Aceasta este reacția ta? Să-mi organizezi o înmormântare pentru că ai crezut că te părăsesc?”

Jake a rămas uimit. Oamenii începuseră să plece, realizând că nu asistaseră la „surpriza” la care se așteptau.

„Compania îți oferea și ție o poziție,” am spus, simțind lacrimi pe obraji. „Voiam să luăm decizia împreună. Dar asta? Așa reacționezi când crezi că îți pierzi soția? Așa arată încrederea pentru tine?”

Jake a încercat să-mi apuce mâna, dar am făcut un pas înapoi. „Îmi pare rău,” a spus el. „Am crezut că o să mă părăsești pentru că nu câștigam la fel de mult…”

„Destul, Jake,” l-am întrerupt. „În seara asta voi sta la mama.”

Un nou început

A doua zi, am acceptat promovarea și am contactat un avocat pentru divorț. Realizând ce s-a întâmplat, am înțeles că această înmormântare nu a fost doar pentru femeia pe care Jake credea că o pierde. A fost o înmormântare pentru căsnicia noastră, pentru încrederea pe care credeam că am construit-o.

Privind în urmă, sunt recunoscătoare că soarta a avut alte planuri pentru mine. Tot eșecul de a avea copii s-a dovedit a fi o binecuvântare. Cel puțin, nu au existat copii care să fie martori la înmormântarea propriei mame în viață.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect