Redactia.ro
Home » Homepage » Pregătiri intense pentru parada de 1 Decembrie. Peste 1.500 de militari vor defila pe sub Arcul de Triumf

Pregătiri intense pentru parada de 1 Decembrie. Peste 1.500 de militari vor defila pe sub Arcul de Triumf

GALERIE FOTO (2) parada militara

Peste 1.500 de militari şi specialişti din mai multe ministere vor participa la parada militară de 1 Decembrie, organizată în Capitală. Alături de militarii români, la paradă vor defila militari din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite şi Ţările de Jos.

În premieră, vor trece pe sub Arcul de Triumf două blocuri de defilare formate din militari din Grupul de Luptă NATO de la Cincu și celebrii luptări din Divizia 101 Aeropurtată dislocați la Mihail Kogălniceanu.

La paradă vor defila trupe din țări NATO

De la eveniment nu vor lipsi avioanele de luptă sau de transport ale Forțelor Aeriene Române, dar și ale aliaților, dislocați la noi. Aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor trece pe sub sau pe deasupra Arcului de Triumf.

”Peste 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şiproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa joi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti”, a transmis Ministerul Apărării.

Aparatele militare de zbor vor survola Piața Arcului de Triumf în trei reprize. Dacă vremea va fi frumoasă, bucureștenii vor avea ocazia să vadă inclusiv avioane F18 pe cer dar și elicoptere Puma ale Forțelor Aeriene Române.

Ultima repetiție pentru parada militară de 1 Decembrie

Militarii români desfășoară, duminică, 27 noiembrie 2022, ultima repetiție înainte de parada militară de la 1 Decembrie, dedicată Zilei Naționale a României. Pentru buna organizare a ceremoniei, Bridaga Rutieră a Capitalei a instituit restricţii de trafic pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf.

Traficul rutier va fi restricționat în „Piața Arcul de Triumf” și în zonele adiacente, în zilele de 27 noiembrie, 30 noiembrie și 1 decembrie 2022, pentru a asigura derularea repetițiilor și manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a României, informează Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

În vederea desfăşurării repetiţiei generale, precum şi a manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, în zilele de 27.11.2022 şi 1.12.2022, între orele 4.00 și 18.00, traficul rutier va fi restricționat total pe bd. Regele Mihai I (între Piaţa Presei şi Piaţa Arcul de Triumf), pe șos. Kiseleff (între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei), pe str. Alexandru Constantinescu (între Piaţa Arcul de Triumf şi bd. Mărăşti), pe bd. Mareșal Constantin Prezan, precum şi pe bd. Mareşal Alexandru Averescu (între Piaţa Arcul de Triumf şi bd. Mărăşti).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: